Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

https://www.minlnv.nl


Geen vogelpest in breskens 16.00 UUR

25 maart 2003 - Uit onderzoek is gebleken dat op het van Klassieke vogelpest verdachte bedrijf in Breskens geen besmetting met Vogelpest aanwezig is. Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heft daarom met onmiddellijke ingang de 10-km zone rond dit bedrijf op. In het gebied blijven wel de beperkingen van kracht die overal elders in Nederland gelden.

Er was op 10 maart 2003 naar aanleiding van een ernstige verdenking van de aanwezigheid van aviaire influenza op een bedrijf in het Zeeuwse Breskens een nieuw vervoersbeperkingsgebied in Nederland ingesteld, waar extra beperkende maatregelen van kracht werden, variërend van vervoersverboden van pluimvee en eieren tot een bezoekersregeling voor bedrijven. Tegelijkertijd is toen het onderzoek op de aanwezigheid van Klassieke Vogelpest gestart. Dit onderzoek heeft nu uitgewezen dat op het bedrijf geen Klassieke Vogelpest aanwezig was.

Klassieke Vogelpest of Aviaire Influenza is een zeer besmettelijke pluimveeziekte, herkenbaar aan zwellingen aan de kop en hals en aan verkleuring van de kam en de poten. De incubatietijd bedraagt ongeveer tien dagen. De ziekte verloopt daarna snel, met in de meeste gevallen de dood tot gevolg. Sinds eind februari zijn in Nederland tot nu toe 103 besmettingen en 47 ernstige verdenkingen geconstateerd.

25 mrt 03 15:55

Deel: ' Geen vogelpest in Breskens '
Lees ook