Ingezonden persbericht

Persbericht
Serie: WK
Ronden: 10/14
Datum: 12 augustus '01
Land: Zwitserland
Plaats: Roggenburg
Weer: Zonnig, 18°c

Geen Zwitserse GP voor Team CARE Innovation/Honda!

Roggenburg - Net als vorige week in Namen mocht het Team CARE Innovation/Honda deze zondag niet in actie komen. In het Zwitserse Roggenburg moest Antti Pyrhonen helaas vroeg opgeven door zijn in Namen opgelopen sleutelbeen breuk. Eric Sorby kan verschrikkelijk hard rijden maar gaat nog te veel onderuit waardoor hij zich niet plaatste voor de wedstrijd. James Dobb won opnieuw een GP en lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan!

Zaterdag:
Na de eerste vrije training werd duidelijk dat Antti niet in actie kon komen. Het circuit is te snel en te zwaar voor de geblesseerde Fin. "Het is onverantwoord hem te laten rijden, we hebben het geprobeerd maar Antti geeft zelf aan dat het niet gaat lukken door de pijn. Als er iemand pijn kan verdragen is het de Pyrhonen." Aldus team manager Alfred Uytdewilligen. In de eerste kwalificatie leek Eric zich makkelijk naar wedstrijd van zondag te rijden maar helaas, in de derde ronden ging de wilde Fransman onderuit. De directe plaatsing voor de GP was niet meer mogelijk. In de laatste kans kwam hij echt te kort, de beste zes gaan door maar het zat ook nu niet mee. "Eric kan snel rijden maar hij denkt niet! Op een vijfde plaats in de kwalificatie rijdend ga je niet aanvallen als dat niet hoeft. Hij moet leren rustig te blijven en slim te rijden, we doen er alles aan maar hij moet het afmaken. De motoren zijn goed, het team draait goed maar dat laatste beetje zit ons steeds tegen." aldus de Doetinchemse motocross enthousiast.

Zondag:
Zonder het Care-duo ging om 11 uur de 125cc van start met Gundersen aan de leiding voor Seguy, Chiodi, Dobb en Caps. Nadat Ramon zich in de kopgroep had gemeld ten kosten van Caps ontstond er een mooie strijd om de tweede plaats. Dit strijdende trio maakte de achterstand op koploper Gundersen snel goed waarna Dobb na bijna 15 minuten wedstrijd de leiding overnam. Dobb stond de leiding niet meer af maar achter werd een prachtige strijd geleverd. Seguy pakte zowel Ramon als Gundersen in en stond weer op het podium. In de slotfase werd Gundersen voorbij gegaan door Ramon die duidelijk meer had verwacht dan deze derde plaats.

Volgende race:
Dinsdag avond rijdt Eric de tweede wedstrijd om het Franse supercross kampioenschap niet ver van Bordeaux. Hopelijk verdedigd 'Zoobie' zijn leidende positie met succes! De volgend GP is volgend weekend in het Duitse Gaildorf.

Uitslag 125cc Grand Prix of Zwitserland:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 40.59,539
2 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 41.02,804
3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 41.05,720
Tussenstand 125cc na 10 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 215
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 128
3 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 104

20 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 14
23 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 8
- Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo from Eric Sorby made by Steven van Kempen is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Deel: ' Geen Zwitserse GP voor Team CARE Innovation/Honda '
Lees ook