Hoefnet

Peter Geerink 1e winnaar Eurocommerce/Omniworld competitie

Zelhem- De eerste wedstrijd om de nieuwe Eurocommerce/Omniworld 1.50 m. competitie is in Zelhem tijdens de Achterhoekse Paardendagen van start gegaan. Maar liefst 31 deelnemers meldden zich voor de strijd, gadegeslagen door vele duizenden toeschouwers.

Parcoursbouwer Marinus Vos had een reeël 1.50 parcours gebouwd, met een aantal moeilijke lijnen. Zo had menigeen al direkt op hindernis twee, de Rabobank steilsprong een fout. Ook de driesprong bleek een struikelblok. Zeven combinaties slaagden erin de obstakels foutloos te overwinnen. Eerste starter in de barrage Piet Raymakers met Copaco Cher deed het kalm aan en nam genoegen met een foutloze ronde. Wout Jan van der Schans was met Goldenbridge heel wat gretiger en reed een hele fijne, vloeiende rit, die goed zou blijken te zijn voor de derde plaats. Edwin Klokman koos met Bluf ook voor een rustige rit, maar op de laatste sprong nam hij nog een balkje mee. Leon Thijssen deed vervolgens zijn best met Granata, maar kon toch niet de korte wendingen rijden die nodig waren voor de zege. Emile Tacken pakte op de dubbelsprong twee balken mee met Gordon. Gerco Schröder wilde zijn baas en mede-sponsor van de rubriek Ger Visser een plezier doen en haalde met Eurocommerce Geneve alles uit de kast. Het leek de winnaar te gaan worden, maar laatste starter Peter Geerink had daar andere ideeën over. Met de hengst DBH Damiro reed Peter geen centimeter te veel en bleef lekker in het ritme voorwaarts galopperen. Een prachtige rit leverde hem de eerste prijs van 2500 gulden op. Peter was zo blij met de overwinning dat hij in de ereronde nog een extra sprongetje maakte. De nieuwe Eurocommerce/Omniworld 1.50 m. competitie is een goede zaak, zo vindt ook Peter Geerink:" We hebben in Nederland genoeg
1.40 meter parcoursen, maar heel weinig van 1.50 meter. Als je internationaal wilt rijden, is het heel belangrijk om een goede opbouw in de parcoursen te hebben en daarvoor is de nieuwe competitie ideaal. De ruiters zijn er blij mee, dat kun je wel zien aan de startlijst. Het vaste prijzengeld is natuurlijk ook een aantrekkelijke zaak. Bovendien wordt er nu eens aan de fokker gedacht en dat stimuleert. De sport kan immers niet zonder de fokkerij".

De fokkers van DBH Damiro, Eurocommerce Geneve, Broere Goldenbridge, Granata en Gordon krijgen aan het eind van de competitie een fokkerspremie uitgereikt. De volgende wedstrijd is zondag 30 mei om 16.00 uur in Mierlo en ook daar kunnen de fokkers weer een premie verdienen. De derde wedstrijd zal gehouden worden op 11 juli in Sleen, de vierde wedstrijd is in Nunspeet op 21 juli en de vijfde wedstrijd is tijdens Jumping Amsterdam 2-5 december. Tijdens de finale in Hengelo bij Expo on Horse worden alle fokkers die een premie hebben verdiend uitgenodigd voor de uitreiking. De ruiters maken nog kans op een extra bonus als ze meerdere wedstrijden van de competitie weten te winnen. Wie twee wedstrijden wint krijgt 1000 gulden, wie drie wedstrijden wint 2500 gulden en als iemand er in zou slagen vier wedstrijden te winnen, krijgt hij 5000 gulden.

Sponsor René Koopmans van Omniworld ziet zijn bijdrage in de competitie als een investering in de topsport: "Het klinkt misschien idealistisch, maar ik vind het heel belangrijk dat de Nederlandse springsport goed ondersteund wordt. Ger Visser en ik denken wat dat betreft hetzelfde over de sport, we hebben dezelfde idealen en ambities. Visser heeft al op een hele duidelijke wijze laten zien dat hij de sport op een serieuze wijze ondersteunt. In Nederland zijn tal van talentvolle jonge ruiters, die nu in hun achtertuin moeten knoeien en toch dit niveau weten te bereiken. Er is in Nederland behoefte aan een goed trainingscentrum, waar sporters die nog niet de top hebben bereikt, verder kunnen komen. Omniworld in Almere zou daartoe bij kunnen dragen. Het idee om een groot trainingscomplex op te zetten is volop in ontwikkeling, waar springsport, drafsport en andere sporten samen tot bloei kunnen komen. Het wordt een enorm complex, met stallen voor 700 paarden, zitplaatsen voor 7500 toeschouwers, een veterinaire afdeling en alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. De jonge ruiters zijn degenen die gebruik moeten gaan maken van het complex. Ik creëer de randvoorwaarden en dan zal de sport het straks op moeten pikken".

©Hoefnet 1999

Deel: ' Geerink wint Eurocommerce/Omniworld competitie springruiters '
Lees ook