Persberichten - 31/03/2003

Geert Meesschaert benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder van sterk presterend ADV Consult

Antwerpen, 31 maart 2003 Solvus Resource Group (Euronext: SOLU) heeft Geert Meesschaert benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder van ADV Consult, de Belgische dochtermaatschappij gespecialiseerd in outplacement en loopbaanbegeleiding. Geert Meesschaert is thans Directeur van de divisie ADV Group Outplacement en volgt Rob Leemans op.

Rob Leemans, huidig Gedelegeerd Bestuurder van ADV Consult, heeft besloten zijn beroepsactiviteiten wat terug te schroeven en na 8 jaar zijn mandaat van Gedelegeerd Bestuurder ter beschikking te stellen. Er werd gekozen voor een interne opvolging. Geert Meesschaert werkt sinds 1997 bij ADV Consult en bekleedde er achtereenvolgens en met succes de functies van Consulent, Commercieel Directeur en Directeur van ADV Group Outplacement, een divisie gespecialiseerd in groepsprojecten die door hem werd opgestart.

Van 1991 tot 1997 was Geert Meesschaert Consultant bij Vedior, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de opstart van een divisie gespecialiseerd in het rekruteren en uitzenden van kaderleden voor informatica-, ingenieurs- en financiële functies. In 1997 werd hij aangetrokken door Rob Leemans, aan wie de ondernemende geest en commerciële ingesteldheid van Geert Meesschaert niet was voorbijgegaan. Na 6 jaar samenwerking neemt Geert Meesschaert, op voordracht van Rob Leemans, de functie van Gedelegeerd Bestuurder over.

Rob Leemans: Geert werkt meer dan 13 jaar in de HR-sector en heeft zichzelf bewezen, zowel als consultant als op commercieel vlak. Geert kent onze klanten en zal het contact met hen behouden. Met deze keuze wordt de continuïteit verzekerd. Zelf kijkt Leemans met tevredenheid terug op de voorbije 8 jaar. Hij verwijst daarvoor naar een goed team van medewerkers, trouwe klanten en tevreden aandeelhouders.

Geert Meesschaert (41) is getrouwd en vader van 2 dochters. In zijn vrije tijd is hij actief bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond als scheidsrechter in eerste nationale.

ADV Consult, sterke speler binnen de Solvus Resource Group

ADV Consult, dat sinds 1997 deel uitmaakt van Solvus Resource Group, is een adviesbureau inzake personeelsmobiliteit, met kantoren in Brussel, Antwerpen en Gent. Kernactiviteiten zijn outplacement (individueel en collectief), loopbaanbegeleiding (interne mobiliteit), job search trainingen en mobiliteitsprogrammas op maat. Het heeft sinds zijn oprichting in 1985 een stevige reputatie ontwikkeld in deze domeinen dankzij de kwaliteit die het biedt en de grote flexibiliteit die het aan de dag legt. Naast individuele begeleiding worden ook groepsprogrammas aangeboden.

ADV Consult is de enige Belgische speler van deze omvang (het begeleidt momenteel bijna 1.000 mensen) en is de laatste 2 jaar zeer sterk gegroeid. In 2002 steeg de omzet met 75% en het operationeel resultaat met 157%. De groei wordt deels verklaard door de huidige marktsituatie, maar ADV Consult slaagde er bovendien in een grotere groei te realiseren dan het marktgemiddelde.

Het succes van ADV Consult is gestoeld op professionalisme en kwaliteit (dankzij kwalitatief hoogstaande medewerkers), menselijk engagement (inlevingsvermogen is een absolute noodzaak) en flexibiliteit (zo is ADV Consult als enige in de sector 7 dagen op 7, 24 uur op 24 beschikbaar). Synergieën binnen de Solvus Resource Group zetten een bijkomende motor op de groei. Zo wordt er binnen de groep informatie over relaties en bepaalde situaties uitgewisseld, aan cross-selling gedaan en infrastructuur gedeeld.

Voor de toekomst ziet Geert Meesschaert drie prioriteiten: We moeten blijven waken over de kwaliteit en uitstekende reputatie van ADV Consult. Daarnaast willen we onze activiteiten ontwikkelen in Wallonië en in het buitenland, onder meer via onze internationale klanten. Tot slot denken we aan het uitbouwen van nieuwe activiteiten en marktsegmenten: we zien bijvoorbeeld nog heel wat potentieel in de overheid en dankzij de nieuwe CAO gaat ook de KMO-wereld voor ons open.

Bron: Solvus
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Geert Meesschaert benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder van sterk prest.. '
Lees ook