BOVAG

Pers | Persberichten

Geert Vermeer kandidaat voorzitter NDA

12 februari 2003

Geert Vermeer, lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Dealer Associatie (NDA) en voorzitter van de Toyota Dealer Associatie wordt op dinsdag 11 maart 2003 door de NDA voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. De NDA is een afdeling van BOVAG. Als lid van het dagelijks bestuur is Vermeer nauw betrokken geweest bij de herstructurering van de NDA. Vermeer volgt Jan Ploeg op. Ploeg was drie jaar voorzitter van de NDA en is inmiddels gedeputeerde in Friesland.

Als gevolg van de herstructurering van de NDA zal de Algemene Ledenvergadering op 11 maart 2003 ook een nieuw bestuur gaan verkiezen. Het huidige afdelingsbestuur draagt de volgende kandidaten voor:

Namens de sector kleine dealers:
De heer Cees Jansen, directeur eigenaar van Autobedrijf t Zand (MG-Rover-dealer). De heer Ab Ophoff, directeur eigenaar van Autobedrijf Ophoff (Opel service-dealer) en momenteel voorzitter van het NDA service dealer-platform.

Namens de sector middelgrote dealers:
De heer Loek de Rooij, directeur eigenaar van Autorooij Soest (VW-Audi-, Skoda- en Seat-dealer), voorzitter van de Seat Dealervereniging en lid van de sociale commissie van BOVAG. De heer Herman Driessen, directeur eigenaar van Automotive Groep Eindhoven (Nissan-, Mitsubishi-, Fiat- en Seat-dealer), voorzitter van de Nissan Dealervereniging, NDA-lid van de BOVAG Bondsraad en momenteel voorzitter van de NDA-economische commissie.

Namens de sector grote dealers:
De heer Piet Bochane, directeur eigenaar van Bochane Groep (Renault- en Nissan-dealer) en momenteel lid van het dagelijks bestuur van de NDA. De heer Erik Selles, groepsdirecteur Opel bij Kroymans Retail Groep.

Namens de dealerverenigingen:
De heer Jaap Timmer, huidig vice-voorzitter van de NDA, lid van het dagelijks bestuur NDA, lid van de BOVAG Bondsraad (namens de NDA) en voorzitter/directeur van de Verenigde Opel Dealers Nederland. De heer Frank Oostdam, voorzitter VW-Audi Dealercouncil en directeur van DC Beheer BV.

Namens de sales en after sales commissie:
De heer Elmer Hoogeveen, directeur van Autobedrijf Hoogeveen Haarlem en Beverwijk (Citroën-dealer) en voorzitter van de Citroën Dealervereniging. De heer Jan Boot, voorzitter van de Daewoo Dealervereniging en lid van de used car-commissie van de NDA.

Meer over Geert Vermeer
Vermeer (54) kent de autobranche goed. Hij heeft aan beide kanten van de schutting gestaan: zowel bij de dealers als bij de importeurs. De econoom (hij studeerde economie en heeft diverse marketingopleidingen gevolgd) startte zijn carrière bij General Motors, waarna hij administrateur en autoverkoper werd bij een Renault Dealer in Amstelveen. Na een aantal jaren buiten de branche actief te zijn geweest, o.a. als directeur van een grote retailorganisatie, stapte hij begin jaren negentig over naar de Abemy Groep, destijds importeur en distributeur van zowel autos als motoren. In deze functie heeft hij het Taiwanees automerk Yue Loong van de markt gehaald. Vermeer beschouwt de wijze waarop hij dit huzarenstukje heeft uitgevoerd - Yue Loong werd groots gepresenteerd, maar al snel bleek de auto o.a. vanwege emissieproblemen van de markt te moeten worden gehaald - als één van de hoogtepunten in zijn loopbaan. We hebben toen voor alle betrokkenen een bevredigende oplossing gevonden, zowel voor de klanten als voor de dealers. Deze operatie van omgekeerde marketing, die nog nooit eerder was uitgevoerd, diende met tact en omzichtig uitgevoerd te worden, aldus Vermeer. Aansluitend werd hij algemeen directeur van Hart Nibbrig & Greeve, de toenmalige importeur van Mitsubishi. In 1997 startte hij onder de naam Geert Vermeer Support & Management een managementbureau. Vermeer wacht een interessante kluif. De NDA presenteert tijdens het congres niet alleen de nieuwe voorzitter, maar ook een andere structuur die meer recht doet aan de gewijzigde marktomstandigheden. Vermeer verwacht zeker zon twee dagen per week aan de NDA te moeten besteden om alle ontwikkelingen goed te kunnen volgen en aan te sturen.

Deel: ' Geert Vermeer kandidaat voorzitter NDA '
Lees ook