TSS

Per televisie toegang tot digitale snelweg

Alle inwoners van Gelderland met een televisietoestel en een telefoon zijn vanaf 6 september aangesloten op de elektronische snelweg. Om op deze snelweg te komen kunnen ze 'i-text' van Omroep Gelderland gebruiken. Dat is de eerste interactieve vorm van teletekst in Nederland. Computer of Internet zijn overbodig. I-text is een initiatief van Omroep Reclame Gelderland, 9292 Openbaar Vervoer Reisinformatie en het Goudse ICT-bedrijf TSS.

Actueel reisadvies van adres naar adres
Gebruikers van i-text in Gelderland kunnen op hun televisie een actueel reisadvies opvragen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer. De gegevens zijn net zo vers als op de callcenters van 0900-9292. I-text is 24 uur per dag in de lucht. Het tarief bedraagt 75 cent (0,34 Euro) per minuut.

Ook door middel van postcodes
Voor het opvragen van een reisadvies toetsen de gebruikers een telefoonnummer van i-text. Daar krijgen ze een persoonlijk teletekstnummer. Als ze dat intoetsen op teletekst van Omroep Gelderland zijn ze online. Met de toetsen van hun vaste of mobile telefoon kunnen ze vervolgens een reisadvies opvragen. Ze hoeven hiervoor niet het volledige en vaak lange vertrek- en aankomstadres in te vullen, het invullen van postcodes van vertrek- en aankomstadres is voldoende.

VOOR DE REDACTIE:
Verdere informatie kunt u verkrijgen bij:
Aarnout Mijling, communicatiemanager 9292 OV Reisinformatie, tel.
030-2328806
Harrie Bleumer, productmanager Omroep Reclame Gelderland, tel.
026-3557444

Bovenstaande tekst en enkele plaatjes van de dienst i-text zijn ook digitaal opvraagbaar: org@omroepgelderland.nl
Technische info
Jaap Abarbanel, directeur solution development TSS, tel. 0182-531646

21 sep 01 09:53

Zoekwoorden:

Deel: ' Gelderland heeft per televisie toegang tot digitale snelweg '
Lees ook