Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 20 september 2001

Tijdens OV-promotiedag
Per televisie toegang tot digitale snelweg

Alle inwoners van Gelderland met een televisietoestel en een telefoon zijn vanaf 22 september, tijdens de OV-promotiedag, aangesloten op de elektronische snelweg. Om op deze snelweg te komen kunnen ze 'i-text' van Omroep Gelderland gebruiken. Dat is de eerste interactieve vorm van teletekst in Nederland. Computer of Internet zijn overbodig. I-text is een initiatief van Omroep Reclame Gelderland, 9292 Openbaar Vervoer Reisinformatie en het Goudse ICT-bedrijf TSS.

Actueel reisadvies van adres naar adres
Gebruikers van i-text in Gelderland kunnen op hun televisie een actueel reisadvies opvragen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer. De gegevens zijn net zo vers als op de callcenters van 0900-9292. I-text is 24 uur per dag in de lucht. Het tarief bedraagt 75 cent (0,34 Euro) per minuut.

Ook door middel van postcodes
Voor het opvragen van een reisadvies toetsen de gebruikers een telefoonnummer van i-text via 0900-7347999. Daar krijgen ze een persoonlijk teletekstnummer. Als ze dat intoetsen op teletekst van Omroep Gelderland zijn ze 'on line'. Met de toetsen van hun vaste of mobiele telefoon kunnen ze vervolgens een 'deur-tot-deur' reisadvies opvragen. Ze hoeven hiervoor niet het volledige en vaak lange vertrek- en aankomstadres in te vullen, het invullen van postcodes van vertrek- en aankomstadres is voldoende, net zoals de eerste vier letters van een woonplaats.

9292
9292 is de merknaam van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR), het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, 105 cent per minuut) als elektronisch via Internet (www.9292ov.nl) , WAP en i-text; samen goed voor zo'n zeventien miljoen reisadviezen per jaar.Deel: ' Gelderland heeft tijdens OV-promotiedag internet per tv '
Lees ook