Gelderse projecten openen hun deuren tijdens Europa om de hoek Kijkdagen

Arnhem, 29 april 2015

Gelderse projecten openen hun deuren tijdens Europa om de hoek Kijkdagen

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei openen tientallen projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. Zij laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Ook in Gelderland openen een aantal projecten hun deuren.

De Europa om de hoek Kijkdagen bieden een bijzondere kans om eens te zien wat er in de provincie gedaan wordt met Europees geld en wat dit concreet oplevert.

In Gelderland worden de volgende activiteiten en rondleidingen georganiseerd:

Bij de Faculteit Natuurwetenschappen van de Radboud kunnen bezoekers op vrijdagmiddag 8 mei meer leren over:supertape, supergel, een zelfvoorzienend energiesysteem, pienter voedsel en andere slimme oplossingen voor problemen op het gebied van gezondheidszorg en energie. Het project “Waterkracht Promotiekracht” van RBT KAN verzorgt op 9 mei een fietstocht langs ‘Dijkgeheimen’. Startpunt is het t bezoekers-centrum ‘Land van de Heerlijkheden’ in Leur (Wijchen).

Verder zijn jonge en volwassen bezoekers welkom bij: Innosportlab Papendal in Arnhem, De Biezanijn voorzieningenhart in Nijmegen, 24/7 Tubestore in Varsseveld en De Frisokazerne/Akousticum in Ede.

Om de hoek

In heel Nederland openen projecten, die deels worden gefinancierd met Europees geld, hun deuren. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Alle deelnemende projecten, de dagen waarop ze meedoen, openingstijden en andere bezoekersinformatie zijn te vinden op de landelijke website www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Deel: ' Gelderse projecten openen deuren tijdens Europa om de hoek Kijkdagen '


Lees ook