Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 29 augustus 2001

Jiu-Jitsuka opgehaald in Ferrari
GELDROP HULDIGT 'GOUDHAANSJE' ROB HAANS

Tijdens de World Games, het jaarlijkse evenement voor niet-olympische sporten, behaalde de Geldropse jiu-jitsuka Rob Haans vorige week een gouden medaille. Hij veroverde de gouden plak in Japan in de klasse tot 85 kilogram. Vanwege deze fantastische prestatie werd 'het Goudhaansje', zoals de kampioen werd genoemd, afgelopen maandagavond gehuldigd in het gemeentehuis. Hierbij waren, naast Rob en zijn familie, leden van de sportschool, de Judobond en vele vrienden en bekenden van de sporter aanwezig.

Rob, zijn ouders en zijn broer werden op een bijzondere manier thuis opgehaald. Wethouder J.H.M. van Bussel arriveerde, onder de klanken van blaasorkest Sizamo, in de Wolstraat in een heuse Ferrari. Na een beetje oefenen nam Rob zelf plaats achter het stuur en reed hij naar de Hofstraat. Daar werd hij opgewacht door kinderen van zijn sportschool. Met in hun hand een gele ballon, vormden zij een erehaag. Het GMC bracht de jiu-jitsuka een serenade.

In het gemeentehuis namen Rob en zijn familie plaats in de raadzaal, waar zowel wethouder Van Bussel als waarnemend burgemeester mevrouw P.H.M. Jacobs-Aarts de kampioen met lovende woorden toespraken. Ook de heer Roelants, vertegenwoordiger van het district Judobond Zuid-Nederland zette Rob in het zonnetje. De kampioen ontving uit handen van burgemeester Jacobs een cheque ter waarde van f 750,- om dit bedrag naar wens te besteden. Hij liet weten dat hij een fraai cadeau in zijn hoofd heeft, waarbij de cheque goed van pas zal komen.

KABOUTER PLOPDANS
Na de speeches verrasten de kinderen van Rob's sportschool hem met een speciaal optreden. Zij bleken niet alleen goed te zijn in het beoefenen van hun sport, ook het dansen van de zogenaamde 'Kabouter Plop-dans' ging hen prima af. Hun aanwezigheid werd door Rob zeer op prijs gesteld.
De aanwezigen konden na het officiële gedeelte onder het genot van een drankje en een Japans hapje de kampioen feliciteren. De kinderen deden zich te goed aan de snoepzak die zij hadden gekregen. Rob kon na het feest in de Ferrari naar huis, waarna de auto helaas voor hem ingeleverd moest worden.

IEDEREEN BEDANKT
Het bestuur van de gemeente Geldrop bedankt iedereen die dit prachtige feest voor Rob heeft mogelijk gemaakt. In het bijzonder worden de bewoners van de Wolstraat bedankt voor de mooie straatversiering. Daarnaast is een bedankje op zijn plaats voor het GMC en blaasorkest Sizamo voor hun muzikale bijdrage aan het feest en de kinderen van de sportschool die de kampioen verrasten met hun bijzondere optreden.

Rob Haans met Ouders Rob Haans in Ferrari
Rob Haans gefeliciteerd door wethouder van Bussel Rob Haans wordt geinterviewd, links burgemeester Jacobs
Rob Haans wordt gefeliciteerd door leerlingen van zijn sportschool Rob Haans met cheque

Rob Haans met Ferrari tussen zijn leerlingen

Deel: ' Geldrop huldigt gouden medaille jiu-jitsuka Rob Haans '
Lees ook