rijksvoorlichtingsdienst
27 november 2012 ­ 17:13
geloofsbrieven ambassadeurs litouwen, japan en liberia
27 november 2012 ­ 17:13
rvd, nr. 352

hare majesteit de koningin zal woensdag 28 november a.s. op paleis noordeinde in den haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de republiek litouwen, z.e. darius jonas semaška, de ambassadeur van het keizerrijk japan, z.e. yasumasa nagamine, en de ambassadeur van de republiek liberia, z.e. francis tuan karpeh.

de ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de koningin. de koningin stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. de rijtuigen worden getrokken door twee paarden. het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de bereden marechaussee in ceremonieel tenue. het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

bij paleis noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. de erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 44 pantserinfanteriebataljon johan willem friso. de muziek wordt verzorgd door de koninklijke militaire kapel johan willem friso. bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de koninklijke marechaussee brigade den haag. na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw 4 ereroffels.

Deel: ' Geloofsbrieven ambassadeurs Litouwen, Japan en Liberia '


Lees ook