Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur
Geluidsapparatuur inbeslaggenomen

VINKEVEEN Een 30-jarige inwoner van Vinkeveen probeerde voor de tweede maal in korte tijd een feest te organiseren op een eiland in de Vinkeveenseplassen. Eind juli ging dit al mis en veroorzaakte de Vinkevener voor veel overlast in de wijde omgeving. Hem was te verstaan gegeven dat zonder vergunning in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zou worden gehandeld en dat bij herhaling zou worden opgetreden door de politie.

Zaterdagavond rond zeven uur was bij de politie duidelijk dat er wederom een feest op het eiland werd georganiseerd. Geluidsinstallaties, biertaps, lampen en andere attributen om een housefeest te organiseren waren inmiddels opgebouwd. Omdat de Vinkevener wederom niet in het bezit was van een vergunning werd hij op het eiland aangehouden. Wegens recalcitrant gedrag moest de man in de boeien worden overgebracht naar het politiebureau in Maarssen.

Alle op het eiland opgebouwde apparatuur en drank is inbeslaggenomen. Hierover zal de officier van justitie een beslissing nemen.

Onder invloed

ABCOUDE Een 57-jarige man uit Waverveen werd zondagochtend om een uur aangehouden nadat hij op de Molenweg een aanrijding had veroorzaakt. Na afloop van het dorpsfeest had de man moeite met uitparkeren en reed hierbij twee geparkeerde autos aan. Een blaasproef gaf aan dat de man een alcoholpromillage had van 2.15. Zij rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken mannen

MIJDRECHT Twee mannen van 22 en 21 jaar uit Engeland zorgden zaterdagavond rond half negen op de Industrieweg voor de nodige overlast. Rondom dronken trokken zij de aandacht van passerende autos. Op het moment dat automobilisten stopten gingen zij op de motorkap van de autos zitten. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam lagen de twee in diepe slaap tegen het hek van het hertenkamp. De twee dronkenlappen zijn ingesloten ter ontnuchtering.

Deel: ' Geluidsapparatuur inbeslaggenomen in Vinkeveen '
Lees ook