Ingezonden persbericht

RADIO
PERSBERICHT

Digitale kunst
nieuwe media, nieuwe mogelijkheden

Zaterdag 25 augustus 2001
15.00 - 16.00 uur op Teleac/NOT 747 AM
Of live via www.omroep.nl en via www.digitalekunst.nl.

Betekent digitale kunst een fundamentele wijziging van onze meer traditionele kunstopvattingen? Hebben we te maken met een aanvulling of een gedeeltelijke vervanging van bestaande kunstvormen? Het zoeken naar antwoorden op deze vragen staat centraal in het project Digitale Kunst: nieuwe media, nieuwe mogelijkheden. Dit project bestaat uit twee nauw met elkaar verbonden delen: tien radioprogramma's en een website, met daarop o.a. werken van gerenommeerde kunstenaars en een interactieve 'werkplaats', waaraan luisteraars bijdragen kunnen leveren.

Een uur lang geluidskunstenaar EBOMAN

Musicus. Sampler. Dj. Vj. Performer.
Er zijn vele benamingen van toepassing op het werk van Jeroen Hofs, alias Eboman. Al op jonge leeftijd werd hij geïnspireerd door de computer: een Amiga legde de basis voor zijn latere werk. In 1996 kreeg hij de NPS-cultuurprijs, omdat de jury hem een briljante vertegenwoordiger vond van een nieuwe generatie muziekmakers. Eboman houdt zich vooral bezig met audio-sampling, gecombineerd met video. Live-performances waren o.a. te zien en te horen op het Noorderslag-festival, Pinkpop en Lowlands. Zijn nummer "Donuts with Buddha" werd een top-40-hit.
De laatste jaren is het in Nederland wat rustiger rond Eboman, maar in het buitenland is hij niet minder actief.
Een gesprek met Eboman over zijn carrière over de geringe belangstelling bij de gevestigde culturele orde voor digitale muziek en over zijn plannen voor de toekomst.

Digitale Kunst: nieuwe media, nieuwe mogelijkheden is een project in samenwerking met de HKU in Hilversum en de afdeling Internet van Teleac/NOT. Redactie: Zita Bebenroth en Sabine Niederer. Techniek: Ronald Niehaus. Presentatie: Jeroen Dirks. Eindredactie: Henk Halfman.

Deel: ' Geluidskunstenaar EBOMAN bij radioprogramma Digitale Kunst '
Lees ook