rijksvoorlichtingsdienst
16 mei 2013 ­ 16:02
gemeenschappelijke handelsmissie minister-president rutte en vlaamse minister-president peeters naar texas
16 mei 2013 ­ 16:02
minister-president rutte en de vlaamse minister-president peeters leiden van 7 tot 10 juli 2013 een gemeenschappelijke handelsmissie naar texas. zij worden vergezeld door minister schultz van haegen van infrastructuur en milieu en de vlaamse minister crevits van mobiliteit en openbare werken.

texas is één van de grootste en snelst groeiende staten van amerika. het is voor nederland en vlaanderen een belangrijke economische partner. vooral in de olie- en gassector bestaat een hechte band tussen houston en de olie-, gas en (petro)chemieclusters in en rondom rotterdam en antwerpen. ook op het gebied van havens, logistiek en technologische ontwikkeling en innovatie liggen er grote kansen in texas voor het nederlandse en vlaamse bedrijfsleven.

deze gezamenlijke economische missie zet de vlaams-nederlandse delta in texas verder op de kaart, als partner voor bilaterale handel, als bestemming voor investeringen en ten behoeve van samenwerking in kennis, technologie en hoogwaardige productie.

de gezamenlijke handelsmissie komt voort uit een ontmoeting tussen minister-president rutte en minister-president peeters in 2011. zij spraken toen af om nederland en vlaanderen als deltaregio meer als één economische regio in de wereld te profileren.

Deel: ' Gemeenschappelijke handelsmissie minister-president Rutte en Vlaamse.. '


Lees ook