Gemeente Alphen aan den Rijn


Choices vrijdag gehele dag gesloten

Naar aanleiding van het schietincident in Choices op vrijdagavond 7 februari jl. heeft hedenochtend een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente, de politie en de exploitanten van Choices, de heer en mevrouw Roggeveen. Gebleken is dat een aantal interne veiligheidsmaatregelen niet of niet afdoende heeft gewerkt, zoals de interne cameras, de detectiepoortjes en de controle door portiers.

Als gevolg hiervan heeft burgemeester N.P.M. Schoof besloten Choices op vrijdag 14 februari a.s. te sluiten voor publiek. Onder andere om een signaal af te geven dat een dergelijk incident niet aanvaardbaar is. Choices is op zaterdag weer voor het publiek toegankelijk als de interne veiligheidsmaatregelen in orde zijn .

Daarnaast heeft er een gesprek plaatsgevonden met de heer Arlman, voorzitter van de Alphense Horecavereniging. Omdat ook voor de Alphense horeca dit soort incidenten onaanvaardbaar zijn, is gesproken over de vraag of van de zijde van de horeca op enigerlei wijze eveneens een signaal kan worden afgegeven. Partijen hechten immers veel waarde aan veilige horeca in Alphen aan den Rijn. De Alphense horeca beraadt zich hierover.

Persbericht 11. 10 februari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 13 februari 2003 laatste wijziging

Deel: ' Gemeente Alphen ad Rijn sluit Choices gehele dag na schietincident '
Lees ook