Gemeente Breda

31-05-2002

Gemeente en Politie nemen maatregelen voor extra veiligheid Stationsplein

Er komt extra politietoezicht op het stationsplein om drugsoverlast en criminaliteit tegen te gaan. Dat meldden Burgemeester Rutten, wethouder Adank en Districtchef Martens vanmorgen in een gesprek aan een delegatie ondernemers van het Stationsplein. Ook bekijken gemeente en politie op welke manier de overlast voor de ondernemers structureel geminimaliseerd kan worden.

Tijdens het gesprek hebben de ondernemers aangegeven op welke manier de overlast plaatsvindt. Handel in drugs bleek daarbij de grootste veroorzaker van het gevoel van onveiligheid. Door op zeer korte termijn extra politietoezicht in te zetten op en rond het stationsplein hopen gemeente en politie dit gevoel weg te nemen. De uitbater van de stationsrestauratie Centre Court overweegt zijn restaurant volgende week te heropenen.

Het extra politietoezicht sluit aan bij het project VAST dat als doel heeft de overlast in en rond het park Valkenberg en het Station terug te dringen. De politieteams Vlaanderenstraat, Centrum, de dienst Spoorwegpolitie (KLPD) en medewerkers van de dienst Stadstoezicht houden hiervoor continu intensieve surveillances.

Breda, 31 mei 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeente Breda en Politie nemen maatregelen voor extra veiligheid St.. '
Lees ook