Gemeente Breda


GEMEENTE RUIMT OP NIEUWJAARSDAG VUURWERKRESTEN OP

De gemeente Breda gaat direct na de millenniumnacht vuurwerkresten opruimen.

Op 1 januari worden van 8.00 tot 10.00 uur minimaal zeven veegwagens ingezet. Met deze schoonmaakactie wil de gemeente als voorbeeld fungeren, want de verantwoordelijkheid van het opruimen ligt in eerste instantie bij de burgers zelf.

De opruimactie van de gemeente Breda is bedoeld om het opruimen door de burgers zèlf te stimuleren. De gemeente kan onmogelijk op 1 januari alle vuurwerkresten opruimen. Daarom wordt geveegd in het centrum en in enkele buurten waar veel kinderen wonen. Op 3 januari zal - net als voorgaande jaren - de rest van de stad geveegd worden.

Uit onderzoek van de Stichting Ideële Reclame (SIRE) is gebleken dat een derde van de ongelukken met vuurwerk op Nieuwjaarsdag gebeurt. Het opruimen van vuurwerkresten, het zogenaamde zwerfvuurwerk, is daarom heel belangrijk. Het is helaas een bekend verschijnsel dat kinderen en jongeren op 1 januari de stad afzoeken naar vuurwerk dat niet is afgegaan. Zij proberen dat vuurwerk dan opnieuw af te steken, met alle gevaarlijke gevolgen van dien.

Om burgers extra te wijzen op de risico's van zwerfvuurwerk, gaat de gemeente bij ca. 30 vuurwerkverkooppunten affiches ophangen. En bij ieder pakket vuurwerk dat verkocht wordt, krijgt de klant een informatiekaart. Het voorlichtingsmateriaal wordt verspreid onder het motto: "voor kinderen is niks zo fijn als rotjes zoeken na het knalfestijn".

Breda, 23 december 1999

Deel: ' Gemeente Breda ruimt vuurwerkresten op '
Lees ook