Gemeente Den Haag


11 januari 1999

Gemeente Den Haag huldigt 'Barney'

Wereldkampioen Darts Raymond van Barneveld wordt op woensdag 13 januari a.s. door de gemeente Den Haag gehuldigd. Dat gebeurt vanaf 12.00 uur 's-middags in het Zuiderparkstadion van ADO Den Haag (Barney's lievelingsclub) en vanaf 13.00 uur in het atrium van het Haagse stadhuis. Het huldigingsfeest wordt georganiseerd in samenwerking met Sportstad Den Haag/Stichting Promotie Den Haag.

Den Haag is de stad waar Raymond van Barneveld geboren en getogen is en waar hij zijn grote en succesvolle dartscarriëre begon wat uiteindelijk geresulteerd heeft tot zijn droom: voor de 2e keer winnaar van het Embassy World Professional Darts Championship 1999.

In het Zuiderparkstadion zullen ongetwijfeld veel 'Barney-supporters' aanwezig zijn om hun held toe te juichen en toe te zingen. Vanaf 11.30 uur is het Zuiderparkstadion open (hoofdingang en Zuidtribune). Raymond van Barneveld wordt daar toegesproken door wethouder Wilbert Stolte van Sportzaken en voorzitter John van Ringelenstein van ADO Den Haag. Via een rijtoer door de stad arriveert 'Barney' vervolgens om ca. 13.00 uur bij het stadhuis. In het atrium van het stadhuis wordt hij door wethouder Wilbert Stolte namens het gemeentebestuur van Den Haag en door Hans van de Weg (voorzitter Overleg Sportstad Den Haag) toegesproken. Het atrium is zoals gebruikelijk voor het publiek toegangelijk.

Attentie media: Voor TV-ploegen is tijdens de huldiging van Raymond van Barneveld een aparte plaats in het stadhuis gereserveerd: het entresol boven de balies. Voor de fotograferende pers is een ruimte gereserveerd rond het podium. Na afloop van de ontvangst in het atrium is voor de schrijvende pers gelegenheid vanaf 13.30 uur op het politiek terras.

Route voor de stoet

12.30 uur vertrek ADO Den Haag stadion via ringweg richting uitgang Veluweplein

la. De La Reyweg

ra. Loosduinseweg

ra. Lijnbaan

la. Prinsegracht

rd. Grote Marktstraat

ra. Spui (tegenstrooms)

la. Spuiplein tot hoofdingang Atrium (13.15 uur)

(la. = linksaf - ra. = rechtsaf).

Deel: ' Gemeente Den Haag huldigt 'Barney' '
Lees ook