Gemeente Deventer

GEMEENTE PRESENTEERT TWEE MODELLEN NIEUW LAMME VAN DIESEPLEIN

De gemeente Deventer presenteert donderdag 13 februari twee opzetten voor een nieuw Lamme van Dieseplein. Hierover wil de gemeente de meningen peilen van bewoners en betrokkenen voordat er een keuze wordt gemaakt. De bijeenkomst is in de Keizerskroon, Stromarkt 12 en begint om 20 uur.

Beide plannen hebben gemeenschappelijke elementen. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht aan een poortgebouw om de Proosdijpassage meer structuur te geven. Langs de Pontsteeg moet volgens beide plannen bebouwing komen. Geen van de plannen gaat nog uit van een accent voor een winkelfunctie. Voor parkeren van auto's is op het plein geen plek meer. Wel wordt er rekening gehouden met een fietsenkelder. Ook het initiatief van een stichting die een herdenkingsplaats voor Geert Groote wil, kan in beide plannen een plek krijgen.

Verschillen

Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Het ene plan gaat uit van een goede doorloopbaarheid van het gebied. De nadruk ligt op de doorkijkjes en biedt ruimte aan bijvoorbeeld functies als ateliers of (dag)horeca, met daarboven wonen.

Het andere plan neemt veel nadrukkelijker de historische structuur tot uitgangspunt en maakt twee besloten hofjes, waar de nadruk vooral ligt op de woonfunctie. Ook is hier ruimte gemaakt om de oude kapellen te herstellen in hun oude omvang.

Reacties

De gemeente nodigt belangstellenden uit te reageren op de plannen. Deze meningen worden betrokken in de uiteindelijke keuze. Overigens moet er daarna nog een financiële afweging worden gemaakt, voordat wordt besloten tot doorzetten van het gekozen plan. Het laatste woord hierover is aan de gemeenteraad.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeente Deventer presenteert twee modellen nieuw lamme Dieseplein '
Lees ook