Gemeente Doetinchem

Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met `ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doeleinden in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Deze mensen komen in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daarvoor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

Mensen met een bijzondere verdiensten vormen het cement van de samenleving.

Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Hoe dient u een voorstel in?
Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen. Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met het gemeentehuis in de woonplaats van de kandidaat. De ambtenaar die daar de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan.

Dien het voorstel op tijd in!

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde `lintjesregen' voor Koninginnedag wordt uitgereikt? Dien het voorstel voor 1 augustus in het jaar ervoor bij de burgemeester in! Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester sturen.

Meer informatie
Als u nog vragen hebt over het aanvragen van een koninklijke onderscheiding, neemt u dan contact op met het secretariaat van burgemeester en wethouders, telefoonnummer 0314-377100.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeente Doetinchem zoekt kandidaten voor een lintje '
Lees ook