Gemeente Eindhoven


Actueel
Persbericht: 11 februari 1999, no. 11.

Gemeente Eindhoven in beeld bij AVRO Kunstblik

Fontys Hogescholen genomineerd voor kunstwerk

Fontys Hogescholen in de gemeente Eindhoven is genomineerd voor één van de acht monumentale kunstwerken, die Angela Groothuizen in een speciale aflevering van het AVRO-programma Kunstblik gaat verloten. Contacten met de programma-redactie zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de dienst MCZ, afdeling Kunst en Cultuur van de gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen.
De opnamen voor het programma worden gemaakt op zondag 14 februari a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht.

Voor elk kunstwerk zijn twee non-profit instellingen kandidaat. Fontys maakt dus 50% kans op het winnen van dit kunstwerk, dat een waarde vertegenwoordigt van f 17.000,-. Wanneer de prijs wordt gewonnen, komt het kunstwerk te staan op het terrein van de Technische Universiteit, in de voortuin vlakbij de hoofdingang van het nieuwe Fontysgebouw aan de Lismortel 25.
Fontys Hogescholen is kandidaatlocatie voor het kunstwerk 'Wie heeft de toekomst' van Ninette Koning. Het kunstwerk bestaat uit negen losse blokken en is gemaakt van verzinkt plaatstaal en lexaan, een licht doorlatende kunststof. De verlichting in de kleuren rood, blauw en geel geeft een speciaal effect aan het geheel. Het bedrijf Sigma Coatings uit Uithoorn heeft het kunstwerk gesponsord.

AVRO Kunstblik is een programma dat draait om wat de kijker vindt van kunst. De kunstenaars zijn bij de opnamen aanwezig en bereid om eventuele vragen te beantwoorden. Zondag vertrekt een delegatie uit Eindhoven met een volle bus richting Utrecht in de hoop de genomineerde prijs in de wacht te slepen. Het programma wordt uitgezonden in september 1999, bij de aanvang van het nieuwe televisieseizoen.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de heer Jos Liebens, Fontys Hogescholen Eindhoven, bereikbaar op telefoonnummer 0492-430041.

Deel: ' Gemeente Eindhoven in beeld bij AVRO Kunstblik '
Lees ook