Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 20 september 2001

Gemeente Eindhoven start promotiecampagne

Ook dit jaar zeker 15.000 studenten in de technologie

"15.000 technologie-studenten hebben in Eindhoven de tijd van hun leven." Die boodschap draagt de gemeente Eindhoven vanaf 24 september twee weken lang uit op grote posters in de mupi's langs de invalswegen van Eindhoven. De posters maken deel uit van de stadspromotiecampagne "Voorop in technologie".

Jaarlijks starten op de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en ROC Eindhoven ruim 15.000 studenten een studie in de techniek of de technologie. Zij worden opgeleid voor een breed scala aan beroepen die met elkaar een belangrijke basis vormen voor de economische ontwikkeling van Nederland en deze regio. Eindhoven streeft er naar een technisch industrieel centrum te zijn voor het Europese bedrijfsleven. De aanwezigheid van een goede technische infrastructuur (kennisinstellingen en -bedrijven) maar ook de aanwezigheid van goed geschoolde technische mensen zijn voorwaarden om die ambitie waar te kunnen maken.

Miljoen per jaar
Op dit moment groeit echter het tekort aan technische vakmensen nog steeds en op alle niveaus. De gemeente Eindhoven steekt daarom behoorlijk wat energie en geld in het bevorderen van de belangstelling voor het volgen van technische studies. Met deze inspanning is in totaal zo'n miljoen gulden per jaar gemoeid.

Een deel van dat geld wordt besteed aan subsidies voor activiteiten van onder meer de Stichting Technika 10 (onder meer techniekclubs voor meisjes, Techniektheater en TechniekDorado), voor Van Vakwerk tot Meesterwerk (een lespakket van het Adviesbureau voor Opleiding en Beroep AOZB Zuid-Nederland) en een aantal andere projecten. Een folder van Si-tech, het Service en Informatiecentrum Techniek, somt meer dan vijftig "techniek"- projecten op in Zuidoost-Brabant. Dat gaat van doe-dagen in de bouw of de grafische technieken, tot de Oriëntatiedag techniek Fontys Hogescholen of Techniek 15+, een manier om actief kennis te maken met studie en beroep in de techniek. Verder zet de gemeente Eindhoven ook nogal wat geld in bij het bevorderen van goede en aansprekende huisvesting voor techniekstudies.

Deel: ' Gemeente Eindhoven start promotiecampagne technologie '
Lees ook