Gemeente HoogeveenGemeente Hoogeveen mag reclameborden van

Doorten verwijderen, maar moet nog even wachten

De Arrondissementsrechtbank Assen heeft gisteren uitspraak gedaan in het door Autobedrijf Doorten Pesse BV ingestelde beroep tegen het besluit van de gemeente Hoogeveen om de reclameborden van het autobedrijf langs de A28 te laten verwijderen.

In het oordeel van de rechtbank krijgt de gemeente inhoudelijk gelijk. De rechtbank is van oordeel dat het besluit 'thans deugdelijk en daadkrachtig is gemotiveerd' en dat 'eiseres in voldoende mate is gecompenseerd door de intrekkingsdatum op 1 juli 2001 te leggen.' Het beroep van de firma Doorten is hiermee ongegrond verklaard.

Op het verzoek van de firma Doorten tot een voorlopige voorziening krijgt het bedrijf gelijk. Volgens de rechter had de gemeente de firma Doorten in staat moeten stellen zijn zienswijze kenbaar te maken over het voornemen om bestuursdwang toe te passen. De voorbereiding van het besluit om de borden te verwijderen is volgens de rechter dus niet zorgvuldig verlopen. De gemeente kan deze tekortkoming herstellen door de firma Doorten alsnog in staat te stellen zijn zienswijze hierover kenbaar te maken.

De rechter heeft het besluit van de gemeente om de borden te verwijderen hiermee dus voorlopig geschorst. De gemeente zal de firma Doorten alsnog in de gelegenheid stellen zijn zienswijze te geven op het besluit om bestuursdwang toe te passen. Dat zal volgende week woensdag 1 augustus om 14.45 uur gebeuren als de Commissie Bezwaar- en beroepschriften het bezwaarschrift van Doorten tegen de bestuursdwangaanschrijving behandelt. De definitieve verwijdering van de borden is daarmee een kwestie van tijd geworden, over de rechtmatigheid om de borden te verwijderen bestaat volgens de rechtbank in Assen geen onduidelijkheid meer.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeente Hoogeveen mag reclameborden van Doorten verwijderen '
Lees ook