Gemeente Hoogeveen


---

21 februari 2003

Gemeente sluit café wegens softdrugs

Café Relax aan de Brinkstraat is vanmiddag door de gemeente tijdelijk gesloten, omdat er softdrugs zijn verkocht en gebruikt. De politie heeft dit bij routinecontroles geconstateerd.

Er is sinds oktober 2002 meermalen contact geweest tussen exploitant en gemeente. Ondanks waarschuwingen is verkoop en gebruik van softdrugs in het pand doorgegaan. In het bijzijn van de exploitant, heeft de gemeente vanmiddag om 13.30 uur de deuren van een nieuw slot voorzien. De kosten zijn voor rekening van de exploitant. De sleutel blijft in beheer bij de gemeente. De sluiting geldt tot 1 april 2003.

Volgens de Opiumwet is verkoop, aflevering of verstrekking van softdrugs niet toegestaan. Dit is boven café Relax wel gebeurd. De bovenverdieping en het café beschouwt de gemeente als één geheel. Zo hadden cafébezoekers onbelemmerde doorgang naar boven. De exploitant verhuurt de verdieping aan een onderhuurder, die als bewoner staat ingeschreven.

De politie maakt proces-verbaal op. Of het vervolgens tot vervolging komt, is aan Justitie.

In Hoogeveen laat het gemeentebestuur geen enkele coffeeshop toe. Los daarvan, houdt Relax zich niet aan de voorwaarden zoals die elders gelden voor een coffeeshop. In het café wordt namelijk ook alcohol verkocht. En op de bovenverdieping is geconstateerd dat een minderjarige bezoeker softdrugs gebruikte. Een coffeeshop is alleen voor personen boven de 18.

Klik verder voor een gearchiveerde discussie over coffeeshops en Hoogeveen. Hierin staat o.a. het gemeentelijk beleid over dit onderwerp weergegeven.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Gemeente Hoogeveen sluit café wegens softdrugs '
Lees ook