Gemeente Nieuwegein

Sponsors gezocht voor tentoonstelling 'Afval zonder grenzen' De gemeente Nieuwegein ontwikkelt samen met haar zustersteden Rundu (Namibië) en Pulawy (Polen) de tentoonstelling Afval zonder grenzen. Het doel is om door middel van dit thema de inwoners van de drie zustersteden inzicht te verschaffen in de culturele, maatschappelijke en economische overeenkomsten en verschillen. De planning is dat de tentoonstelling in januari 2002 wordt geopend in het Milieu educatief Centrum in Nieuwegein. Tegelijkertijd moet dan de website actief worden. Voor het realiseren van de tentoonstelling en de website is nog ongeveer fl. 200.000,- nodig. De grotere bedrijven in Nieuwegein krijgen een brief van burgemeester De Vos met de oproep om (in het jaar van de vrijwilliger) te kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het sponsoren van de tentoonstelling Afval zonder grenzen is een goede manier om daar invulling aan te geven.

Om de ontwikkeling van de tentoonstelling en de website te ondersteunen roept de gemeente Nieuwegein het bedrijfsleven uit de regio op tot sponsoring van dit initiatief. De bedrijven krijgen in ruil daarvoor verschillende mogelijkheden tot naamsvermelding. De gemeente Nieuwegein verwacht dat bedrijven die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, zich op deze manier willen profileren. Geïnteresseerde bedrijven of instellingen kunnen contact opnemen met Marijke Bosma, telefoonnummer (030) 607 15 37 of Dirk Bellens, telefoonnummer (030) 607 13 20.

Het thema afval geeft inzicht in de manier waarop er in een land wordt geconsumeerd en daarmee hoe er in een land wordt geleefd. Wat gooi je weg en is dus waardeloos en wat bewaar je of hergebruik je en is daarmee waardevol. Het idee van wat afval eigenlijk is, verschilt per land en cultuur. Door de verschillen en de overeenkomsten in het ontstaan van afval en de verwerking daarvan in beeld te brengen, worden de bezoekers van de tentoonstelling en de website bewust gemaakt van preventie-, hergebruik- en recyclingsmogelijkheden van afval. Met de keuze voor een interactieve website is de tentoonstelling toegankelijk in Nederland en het buitenland. De Afval zonder grenzen website wordt ook opgenomen in het lesaanbod voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs in Nieuwegein.Invoerdatum 23-7-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

Deel: ' Gemeente Nieuwegein zoekt sponsors tentoonstelling '
Lees ook