Gemeente Putten

Gemeente Putten start uniek stageproject met Roemenië (04-06-2002)
---

Putten, 4 juni 2002

Gemeente Putten start uniek stageproject met Roemenië

Op initiatief van het gemeentebestuur van Putten is, na een gedegen voorbereiding, een uniek project van start gegaan in het kader van uitwisselingsprojecten tussen de gemeente Putten en de Roemeense plaats Câmpia Turzii.

Het betreft een opleidings- en stageproject voor negen jonge Roemeense inwoners van Câmpia Turzii. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeente Putten, Drielanden Groenvoorzieningen in Harderwijk, Helicon opleidingen te Apeldoorn en Novycon te Harderwijk.

De studenten volgen drie blokken stage en opleiding van 24 weken per jaar in het groen. De praktische stage wordt gevolgd binnen het Groenbedrijf Drielanden te Harderwijk. Dit internationaal erkend stagebedrijf zorgt dat de studenten praktisch worden geschoold tot professionele hoveniers. De stageplaatsen bevinden zich onder meer in het groenbeheer van de gemeente Putten. In de stage is nauw verweven de scholing tot medewerker groene woonomgeving onder verantwoordelijkheid van Helicon opleidingen uit Apeldoorn. Dit gerenommeerd opleidingsinstituut is breed gespecialiseerd in het verzorgen van totale groenopleidingen. De theoretische scholing, vorming, begeleiding en coaching wordt verzorgd door Novycon. Dit bureau is gespecialiseerd in internationale opleidingen en groenprojecten.

Het totale project omvat drie jaar en biedt de negen Roemenen de mogelijkheid om in een praktische vorming een volledige opleiding te volgen voor medewerker groene woonomgeving met een door de Europeesche Unie erkend diploma af te ronden. Hiermee wordt een geweldige impuls gegeven aan het bieden van beter werk en betere toekomstmogelijkheden voor de studenten uit Câmpia Turzii.

Deel: ' Gemeente Putten start uniek stageproject met Roemenië '
Lees ook