Gemeente Tilburg


2-7-99

Gemeente accepteert uitdaging Kruispuntconcert

Een muzikaal totaalspektakel, zo noemt de stichting 'Hoort, Hoort Tilburg' het in september 2000 geplande anderhalf uur durend Kruispuntconcert. Een promotie van de stad Tilburg vindt het gemeentebestuur. Een gemeentelijke bijdrage van fl 50.000,- maakt de start van dit initiatief mogelijk op het kruispunt van de Spoorlaan/Heuvelring. Diverse componisten en orkesten die verbonden zijn aan de stad, waaronder het Brabants Orkest, leveren hun artistieke bijdrage. De KRO heeft een twee uur durende live televisieregistratie toegezegd.

Het Kruispuntconcert is een muzikaal evenement waarin ook stedelijke geluiden meeklinken. Zes componisten zullen de 'stadscompositie' vorm geven en werken met bestaand geluidsmateriaal. De musici zullen de stedelijke geluiden verbinden, inbedden en accentueren tot een spektakel dat niet alleen gehoord maar ook gezien moet worden.

Voor de organisatie heeft de stichting twee externe bureaus ingehuurd. Het projectmanagement zal in handen liggen van Bureau Heijs & Kokx, dat bekend is van o.a. de opening van het Interpolisgebouw. Voor de productie is bureau Framework benaderd, de drijvende kracht achter Festival Mundial. Het concert zal later ook op diverse andere lokaties uitgevoerd worden. Een exacte datum is nog niet bekend.

Deel: ' Gemeente Tilburg accepteert uitdaging Kruispuntconcert '
Lees ook