Gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar lanceert nieuwe website
10-10-2001

Op vrijdag 12 oktober aanstaande lanceert de gemeente Wassenaar een geheel nieuwe website. Deze zal vanaf 17.00 uur voor eenieder toegankelijk zijn op het bekende adres: www.wassenaar.nl.

Al sinds 1997 beschikt Wassenaar over een gemeentelijke website. Deze bevatte veel informatie, maar nog niet zoveel interactieve mogelijkheden. Met de nieuwe website speelt Wassenaar in op de actuele ontwikkelingen. Zo kent de nieuwe site een structuur die is toegesneden op de behoefte van de digitale bezoeker. De website is zo opgezet dat bezoekers altijd hun weg moeten kunnen vinden.

De nieuwe website bevat een grote hoeveelheid informatie: van bewonersbrieven en folders tot raadsagendas en raadsstukken. De bezoeker vindt er verder informatie over reisdocumenten, vergunningen, afvalinzameling en meer dan honderd andere producten en diensten. Bij sommige is een aanvraagformulier beschikbaar. Op de nieuwe website heeft elk raadslid een eigen pagina, waarin onder meer de loopbaan en de politieke ambities staan beschreven. Raadsleden en -fracties zijn via e-mail bereikbaar. Ook diverse afdelingen van de gemeente Wassenaar zijn voortaan direct via e-mail bereikbaar. De website kent (nog) geen discussieplatform, maar wel een aparte jongerenpagina.

Het concept is uitgedacht door medewerkers van de afdeling Communicatie van de gemeente Wassenaar. Zij hebben bij de realisatie nauw samengewerkt met collegas van diverse andere afdelingen. Internetbedrijf Grip MultiMedia uit Leiden is verantwoordelijk voor de technische realisatie en de vormgeving. De vormgeving van de nieuwe website ligt in het verlengde van de lay-out van de huidige website en van de gemeentelijke huisstijl.

Deel: ' Gemeente Wassenaar lanceert nieuwe website '
Lees ook