Gemeente Weert

28 augustus 2001
Vanaf 1 september
GEMEENTE WEERT LAAT STREEKPOST DOOR RISSE-BEDRIJVEN BEZORGEN

Vanuit een gemeentelijke organisatie gaat dagelijks heel veel post de deur uit. De gemeente Weert liet tot nu toe alle post door de PTT verzorgen. Vanaf 1 september a.s. komt daar verandering in. Dan wordt alle post binnen de gemeente Weert (met uitzondering van het buitengebied en de kerkdorpen) rondgebracht door medewerkers van de Risse-bedrijven. Met deze maatregel draagt de gemeente bij aan de sociale doelstellingen van de gemeente op het gebied van de sociale werkvoorziening. Ook bespaart de gemeente Weert daarmee jaarlijks 40.000,- ( 18.151,21).

Voor de Weerter burgers in het betreffende gebied verandert er weinig. Zij ontvangen nog steeds de gemeentelijke post in de bus. Alleen wordt dat niet meer door een PTT-bezorger, maar door een Risse-medewerker uitgevoerd. Daarnaast krijgt men de post straks in veel gevallen eerder, namelijk binnen 24 uur, terwijl de PTT bezorging binnen 48 uur garandeerde.

Raadsstukken
Naast de post aan burgers en bedrijven in het genoemde gebied, worden straks ook alle raads- en commissiestukken voor ondermeer de raads- en commissieleden door de Risse aan huis bezorgd. De bezorging van de overige post van de gemeente Weert, dus voor het buitengebied, de kerkdorpen en de post voor adressen buiten Weert, blijft in de toekomst door de PTT gebeuren.

27 augustus 2001
HULDIGING JUI-JITSU KAMPIOENE PATRICIA HEKKENS IN STADHUIS WEERT

Patricia Hekkens wordt op donderdag 30 augustus van 12.3013.30 uur gehuldigd in het Weerter stadhuis. Hekkens (26) won vorige week een gouden medaille tijdens de World Games 2001 in Japan in het jui-jitsu. Patricia Hekkens woont in Weert en is politie-agente in het district Weert. Bij de huldiging in de hal op de eerste verdieping van het Weerter stadhuis zijn ondermeer de burgemeester en de wethouders aanwezig.

De World Games kunnen worden beschouwd als de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten en worden om de vier jaar georganiseerd. Deze keer vonden ze plaats in Akita in Japan.

In 1998 werd Patricia Hekkens al eens wereldkampioen en in 1999 Europees kampioen. Haar trainer, Michel van Rijt, won in Japan zilver in de categorie tot 77 kilo.

Laatst gewijzigd op: 28 augustus 2001

Deel: ' Gemeente Weert laat streekpost door Risse-bedrijven bezorgen '
Lees ook