Gemeente Woudenberg


Gemeente haalt dode vogels op

De gemeente Woudenberg gaat helpen bij het ophalen van dood gevonden vogels. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) heeft de medewerking van de gemeenten in de Valleiregio gevraagd. Dode vogels moeten, in verband met besmettingsgevaar, zo snel mogelijk worden opgeruimd. De medewerkers van de buitendienst van de gemeente verrichten deze werkzaamheden. Het gaat, voor alle duidelijkheid, alléén om dode vogels; dode kippen en kuikens moeten áltijd worden gemeld via de dierenarts.

Dood gevonden vogels kunnen telefonisch worden gemeld bij de gemeente via 033-2869100 (tijdens kantooruren) of 033-2867777 (buiten kantooruren). De medewerkers van de buitendienst rijden éénmaal per dag door de gemeente om de dode vogels op te halen. Deze vogels worden afgeleverd bij de firma Rendac, die voor de verdere afhandeling zorgt.

Ophokplicht voor alle pluimvee
In de gemeente Woudenberg geldt een ophokplicht voor alle pluimvee. Dat betekent, dat alle pluimvee (in het buitengebied én in de kom) in het nachthok moet. Op die manier is de kans kleiner, dat de vogelpest zich uitbreidt.

Checklist
Hieronder staat een handig overzicht over de maatregelen die u moet treffen:

U heeft of vindt een dode vogel

Bel de gemeente Woudenberg: 033-2869100 of (buiten kantooruren) 033-2867777.

U heeft of vindt ziek pluimvee

Bel direct de dierenarts.

U heeft algemene vragen over de (gevolgen van de) vogelpest

Bel het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 0800 22 333 22.

Algemene informatie over de (gevolgen van de) vogelpest is verkrijgbaar via het informatienummer van het ministerie, 0800 22 333 22.
Meer lezen Informatie rondom Klassieke Vogelpest

Deel: ' Gemeente Woudenberg haalt dode vogels op '
Lees ook