Gemeente Zaanstad

Gemeente verstrekt subsidie voor zonne-energiesystemen

dinsdag 2 juli 2002

Op 3 juli a.s geeft de wethouder van Milieu, de heer Linnekamp, het startschot voor de campagne Zonnig Zaanstad. Tussen 3 juli en 31 december 2002 kunnen een honderdtal particuliere huizenbezitters een extra subsidie van de gemeente Zaanstad krijgen om een zonneboiler of zonnepanelen aan te schaffen. Met deze subsidie wil de gemeente Zaanstad het broeikaseffect te bestrijden en een bijdrage leveren aan het gebruik van duurzame energie.

Subsidie

Voor een honderdtal Zaanstadters is het nu mogelijk om in aanmerking te komen voor een extra subsidie. Deze subsidie bedraagt 136,20 per zonneboiler of zonnepaneel, maar daarbij kunnen nog aanvullende subsidies verkregen worden. Het ministerie van Financiën stimuleert de aanschaf in financiële zin en stelt een energiepremie tot 700,- voor een zonneboiler beschikbaar. Boven op deze energiepremie geeft energieleverancier NUON ook nog een eigen subsidie. Al met al kan het totaalbedrag aan subsidies oplopen tot zon 1100,-.

Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente Zaanstad tegen een gereduceerde prijs zonnepanelen aanschaffen Voor 1 januari 2003 dient opdracht voor plaatsing aan een installateur gegeven te zijn om nog in aanmerking te kunnen komen voor de extra subsidie van de gemeente Zaanstad.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeente Zaanstad verstrekt subsidie voor zonne-energiesystemen '
Lees ook