Gemeente Zwolle

Print pagina

Tweedehands? Tweede kans!


Datum uitgave:

Onderwerp: afval

De gemeente Zwolle heeft in het gemeentelijk afvalstoffenplan vastgelegd dat er meer zou moeten gebeuren aan het hergebruik van goederen. Wat voor de één niet meer van nut is, kan voor een ander nog zeer bruikbaar zijn. Het is dan natuurlijk doodzonde dat zo'n product op een afvalberg belandt. Voor het inzamelen van afval werkt de gemeente nauw samen met ROVA. Op initiatief van de gemeente heeft ROVA nu een contract afgesloten met de Stichting Kringloop Zwolle over de inzameling van herbruikbaar huisraad en wit en bruingoed, oftewel de inzameling van goedzooi.

Stichting Kringloop Zwolle
De Stichting Kringloop Zwolle zamelt zoveel mogelijk (her)bruikbare spullen in en brengt ze via de kringloopwinkels weer in omloop. Huisraad, kleding, schoenen, apparatuur, meubels, boeken, platen..... alles wat geschikt is voor hergebruik is welkom! Medewerkers van de Stichting sorteren de goederen en knappen ze zonodig op. Apparaten worden getest. Als het nodig en mogelijk is worden ze gerepareerd. Als apparaten niet meer werken worden ze uit elkaar gehaald en dienen de onderdelen voor hergebruik.

Kringloopwinkels
Er zijn in Zwolle twee kringloopwinkels: aan de Hertenstraat en aan de Nieuwe Deventerweg in Zwolle Zuid. U vindt daar een uitgebreide keus aan goede kleding, huisraad, meubilair gasfornuizen, radio's tv-toestellen, audio-apparatuur, boeken en nog veel meer. De winkel is er voor iedereen. Het loont de moeite om te komen kijken!

Openingstijden:
maandag van 12.00 tot 18.00 uur
dinsdag t/m vrijdag: van 10.00 tot 18.00 uur
zaterdag: van 10.00 tot 17.00 uur
donderdag: koopavond.

Wilt u bruikbare spullen kwijt?
Denk goed na voor u afgedankte spullen als afval aanbiedt. Vergeet niet dat veel van wat u niet meer kunt gebruiken zeer welkom is bij de Stichting Kringloop Zwolle.
Wilt u af van spullen die door een ander nog goed te gebruiken zijn? Dan kunt u die spullen dagelijks tijdens de openingsuren bij één van de twee kringloopwinkels brengen. U kunt ook bellen: (038) 422. 0606. Dan halen medewerkers van Kringloop de spullen bij u op. Het maakt het werk van de medewerkers wel makkelijker als u de spullen vast beneden voor ze klaarzet!

Externe instanties:
Kringloopwinkel Zwolle

Bron: afdeling communicatie Datum van 11-02-2003 tot 24-02-2003

Deel: ' Gemeente Zwolle heeft afvalstoffenplan vastgelegd '
Lees ook