Gemeente Weert

24-01-2003

Gemeentearchief Weert verhuist naar begane grond stadhuis

De bezoekers- en kantoorruimten van het Weerter gemeentearchief verhuizen op vrijdag 7 februari a.s. van de eerste etage naar de begane grond van het stadhuis.
In verband met de verhuizing is het gemeentearchief op 7 februari gesloten. Vanaf maandag 10 februari kunt u terecht in de nieuwe ruimten.
De feestelijk opening van de nieuwe bezoekers- en kantoorruimten heeft plaats op vrijdag 14 februari a.s. om 16.30 uur.

Het gemeentearchief heeft de laatste jaren een steeds belangrijkere publieksfunctie gekregen. Niet alleen stamboomonderzoekers, heemkundigen en andere historisch geïnteresseerden maar ook veel scholieren bezoeken het gemeentearchief.

Moderne studiezaal
De nieuwe studiezaal is gehuisvest in de voormalige ruimte van Eneco, achter de receptiebalie in het stadhuis. De ruimte is voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. De nieuwe studiezaal is modern ingericht met computers, een internetverbinding en leesapparaten voor microfiches. Er zijn totaal 20 zitplaatsen. Iedere bezoeker kan er van maandag tot en met vrijdag gratis terecht van 9.00-12.15 en van 13.30-17.00 uur.

Officiële opening
De feestelijk opening van de nieuwe bezoekers- en kantoorruimten heeft plaats op vrijdag 14 februari a.s. om 16.30 uur. Gemeentearchivaris Jos Wassink zal dan aan de wethouder van cultuur van de gemeente Weert, Rob van Dooren, het eerste exemplaar van deel 5 "Vertier en Vermaak" uit de serie "Ach Lieve Tijd. 1000 jaar Weert" overhandigen. Het deel is die middag ook te koop bij het Gemeentearchief. Daarna zal de Weerter groep "Voorheen Merg en Been" enkele liedjes van onder andere de Selvera's ten gehore brengen. Tijdens "de borrel" kunnen de genodigden een kleine tentoonstelling over vertier en vermaak in Weert zien.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gemeentearchief Weert verhuist naar begane grond stadhuis '
Lees ook