for ; Wed, 9 May 2001 14:26:47 -0400 Message-Id: <5.1.0.14.0.20010509142346.05e4ae60@mail.nieuwsbank.nl> X-Sender: frans.pressin@mail.nieuwsbank.nl X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Version 5.1 Date: Wed, 09 May 2001 14:23:46 +0200 To: dienst@nieuwsbank.nl From: "Gert Klooster" (by way of Redactie Nieuwsbank ) Subject: Tweede persbericht Holland Cup Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"PERSBERICHT

Aandacht Holland Cup voor 25-jarig bestaan Almere

Officiële ontvangst teamleiders door het gemeentebestuur

Het 25-jarig jubileum van Almere zal door de Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, eveneens gevierd worden. In het kader van het feestjaar zullen burgemeester Hans Ouwerkerk en wethouder Henk Smeeman op donderdag 26 juli de teamleiders van de deelnemende sportploegen ontvangen in de Burgerzaal van het stadhuis. Afgevaardigden van de KNVB zullen eveneens aanwezig zijn bij deze officiële ontvangst.

,,Hiermee willen we ons jubileum extra onder de aandacht brengen", vertelt Lies ter Averst, die zich als medewerkster sportstimulering bij de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente Almere onder meer bezig houdt met de Holland Cup. ,,Tenslotte hebben wij, als gastvrouw van de Holland Cup, een feestje te vieren, net zoals de Holland Cup zelf een feest is voor de teams", vervolgt Ter Averst.

In de voorgaande jaren vond de ontvangst van de teamleiders plaats op de sportcomplexen waar de Holland Cup werd afgewerkt. In verband met het jubileumjaar van de gemeente Almere wordt er dit jaar een uitzondering gemaakt. Ter Averst kan moeilijk inschatten hoeveel teamleiders er op de genoemde donderdagavond worden ontvangen.

,,Vermoedelijk gaat het om ongeveer 200 personen, omdat het storm loopt met de inschrijving voor de Holland Cup. Momenteel hebben reeds meer dan 170 buitenlandse teams uit zeventien verschillende landen zich ingeschreven voor deelname aan de 16-e editie van het jeugdvoetbaltoernooi.", aldus Ter Averst.

Stadspromotie

,,De Holland Cup betekent voor ons als gemeente een stuk promotie van de eerste orde", merkt Lies ter Averst op. ,,Daarnaast is het een breedtesportevenement met een internationale uitstraling. Binnen onze gemeentegrenzen maken duizenden jeugdspelers uit allerlei landen een geweldige voetbalweek mee. Het is fantastisch leuk en heel waardevol dat Almere een week lang in het teken staat van een dergelijke uitwisseling."

In haar dagelijks werk is Ter Averst intensief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de Holland Cup. Met name het overleg met gemeentelijke instanties en SportGroen BV, die het onderhoud van de sportvelden verzorgt, kost veel tijd. Lies ter Averst heeft het er graag voor over: ,,Als je straks al die blije koppies ziet, weet je weer waarvoor we het allemaal doen".

De duizenden deelnemers aan de 16-e Holland Cup melden zich vanaf zondag 22 juli in Almere. Op dinsdagavond 24 juli is de openingsceremonie op het podium aan de Grote Markt. Vanaf woensdag 25 juli tot en met zaterdag 28 juli wordt er op de vijf sportparken in Almere gevoetbald door jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar. De afsluitende prijsuitreiking op 28 juli vindt eveneens plaats op de Grote Markt.

Tussen de sportiviteiten door, kunnen de deelnemende teams aan de Holland Cup allerlei excursies maken. Daarnaast is er het nodige vertier op het Holland Cup Centrum, dat net als vorig jaar staat opgesteld aan de Landdrostdreef. De officiële ontvangst van de teamleiders in het Stadhuis, op 26 juli, zal voor de uitgenodigde betrokkenen ongetwijfeld een feestelijk extraatje betekenen.


EINDE PERSBERICHT


Deel: ' Gemeentebestuur Almere ontvangt teamleiders Hollandcup '
Lees ook