Gemeente Etten-Leur

Gemeentebestuur ontvangt Keniaanse gasten

Het gemeentebestuur van Etten-Leur ontvangt twee personen die in Kenia werkzaam zijn voor de Stichting Steunfonds Kenya-project. Deze Etten-Leurse stichting heeft als belangrijkste doelstelling het steunen van weduwen in Kenia op een dusdanige manier dat zij economisch zelfstandig worden.

Mevrouw Gaudencia Achieng en de heer Fred O. Chiagra zijn gedurende twee weken te gast bij de initiatiefneemster van de stichting. De aanleiding voor de ontvangst van mevrouw Achieng en de heer Chiagra bij de gemeente is de zogeheten projectkoppeling die het gemeentebestuur van Etten-Leur in juni 2001 is aangegaan met de Stichting Steunfonds Kenya-project.

Deze vorm van Ontwikkelingssamenwerking heeft tot doel om activiteiten, gericht op het bewustwordingsproces te koppelen aan een vorm van daadwerkelijke hulpverlening in de Derde Wereld. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om de betrokkenheid van de bevolking bij ontwikkelingen in de wereld te vergroten en achtergronden van andere culturen te leren kennen en respecteren.

Naast een ontmoeting met een delegatie van het college van burgemeester en wethouders in besloten kring, vindt er tevens een openbare bijeenkomst plaats.
Tijdens deze bijeenkomst zal een presentatie worden gegeven over het werk van de stichting en is er gelegenheid persoonlijk kennis te maken met mevrouw Achieng en de heer Chiagra.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 september aanstaande om 20.00 uur in de Schonckzaal van het gemeentehuis, ingang Markt 1. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Deel: ' Gemeentebestuur Etten-Leur ontvangt Keniaanse gasten '
Lees ook