Gemeente Amsterdam

|
Gemeentedag op zaterdag 29 september

Gemeentedag op zaterdag 29 september

De jaarlijkse Gemeentedag, bedoeld voor oudere Amsterdammers, is een dag vol activiteiten, optredens, muziek, informatie en gezelligheid. Zaterdag 29 september geeft wethouder Bea Erik om 11.00 uur het startsein voor het evenement dat al een aantal jaren een groot succes is.

Wereldreis
De negende aflevering van dit festijn vindt plaats op het stadhuis aan de Amstel en duurt de hele middag. U kunt op deze dag kennismaken met tal van organisaties die u op maatschappelijk gebied van dienst kunnen zijn. Ook krijgt u er een idee wat er te beleven is op sociaal-cultureel, sportief, politiek of educatief gebied. Aanwezig zijn onder andere de organisaties Wandelen 50+, het Mozeshuis en het Centrum voor advies en begeleiding van oudere migranten, maar ook de Volkssterrenwacht en de Blankenberg Stichting. Het nieuwe project 'Wereldreis in Amsterdam', waar autochtone en allochtone Amsterdammers op informele wijze met elkaar in contact komen, zal op feestelijke wijze worden gepresenteerd.

Multicultureel
Dit jaar staat de Gemeentedag in het teken van cultuur. Amsterdam is immers in de loop der jaren een multiculturele stad geworden en elke Amsterdammer komt dagelijks in aanraking met verschillende leefwijzen en culturen. De organisatie hoopt dat dit jaar ook veel oudere Amsterdammers met bijvoorbeeld een Turkse, Chinese of Surinaamse achtergrond komen kijken wat er voor hen gebeurt in de stad. De jaarlijkse topper, de rondvaartboot, heeft dit jaar ook gidsen die in het Turks en Arabisch uitleggen wat er te zien is. Ook worden er in en rondom de Raadszaal discussiebijeenkomsten georganiseerd over verschillende aspecten van de multiculturele samenleving.

Gezellige dag
De Gemeentedag moet boven alles een gezellige dag worden voor oudere Amsterdammers uit alle culturen. U kunt genieten van muziek, film, hapjes en drankjes. De organisatie hoopt dat u allen zin heeft om een dagje cultuur te snuiven op het stadhuis! De activiteiten zijn van elf uur 's ochtends tot vier uur 's middags.

Toegang gratis.


-

© gemeente Amsterdam - 18-09-2001

Deel: ' Gemeentedag in Amsterdam '
Lees ook