Gemeente Capelle a/d IJssel


Gemeentehuis krijgt nieuw terras

De nieuwe quarzrose tegels zijn speciaal voor de gemeente gemaakt. Ze zijn lichter van kleur, sterker, dikker en kleiner (20 * 20, de vorige tegels waren 40 * 40). Op de tegel is een zogenaamde riffle-structuur aangebracht. Deze ribbels voorkomen uitglijden en maken het skaten ook een stuk minder aantrekkelijk.

Het leggen en voegen van de tegelvloer neemt ongeveer twee weken in beslag. Na het leggen mag ook de tegelvloer 24 uur niet gebruikt worden. Het terras is dan afgezet.

Het gemeentehuis blijft toegankelijk voor bezoekers, bruidsparen en het personeel. Voor de burgers wordt gedurende die periode een grijze loper uitgelegd. Voor de bruidsparen wordt een rode loper uitgelegd. Bij bruiloften wordt het geheel feestelijk aangekleed met palmbomen. Alle bruidsparen worden op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en de genomen maatregelen.

De eerste week is er geluidsoverlast in verband met het uitbreken van de tegels, en het aanleggen van de ondervloer en het maken van afvoerputten. Als de weersomstandigheden goed blijven ligt er op vrijdag 13 augustus een nieuw terras voor het gemeentehuis.

Deel: ' Gemeentehuis Capelle a/d IJssel krijgt nieuw terras '
Lees ook