Gemeente Zoetermeer

Gemeentelijke website www.zoetermeer.nl gehacked?

Gisteren heeft een hacker de internetsite van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl, platgelegd. Dit was vandaag te horen via Radio 1 en via Radio West. De oorzaak daarvan is een softwarefout (bug) in de software van Microsoft dat wereldwijd gebruikt wordt.

De hacker heeft middels dit lek de internetsite plat kunnen leggen. Er is echter op geen enkele wijze toegang geweest tot de informatie op de server of bestanden van het netwerk van de gemeente omdat de gemeentelijke website en het gemeentelijk computernetwerk fysiek van elkaar zijn gescheiden. De beheerder van de internetsite, Siemens Nederland, heeft inmiddels de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de gemeentelijke internetsite plat te leggen.

Het netwerk van de Gemeente Zoetermeer zelf wordt beschermd door een firewall en wordt 24 uur per dag bewaakt op aanvallen van hackers. De gemeente heeft geen operationele schade ondervonden door het platleggen van de website. Omdat het om een strafbaar feit gaat (computervrede breuk), doet de gemeente aangifte bij de politie.

Laatste wijziging: 28-03-2003

Deel: ' Gemeentelijke website www.zoetermeer.nl gehacked '
Lees ook