Gemeenten Oss en Uden nemen voortouw en helpen minima


UTRECHT, 20141002 -- SUM: In de gemeenten Oss en Uden kunnen mensen met een laag inkomen vanaf 1 januari 2015 een zorgverzekering afsluiten met korting. De gemeenten betalen maandelijks gemiddeld 30 euro per persoon mee.

Minima
Inwoners met een inkomen van lager dan 120 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor de korting. Het gaat hierbij om alleenstaanden die netto minder dan 775 euro per maand verdienen en getrouwden of samenwonenden die samen netto minder dan 1550 euro per maand verdienen.

Zorgverzekering
Mensen met een laag inkomen krijgen via de gemeente collectiviteitskorting bij de verzekeraars CZ en VGZ. Hier kunnen zij een basisverzekering en een aanvullend pakket afsluiten. Daarnaast kunnen chronisch zieken en gehandicapten gebruik maken van een uitgebreid pakket. Het geld voor deze tegemoetkoming komt uit een potje voor de bijzondere bijstand.

Chronisch zieken en gehandicapten
De algemene tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) is afgeschaft. Met het uitgebreide pakket voor chronisch zieken en gehandicapten willen de gemeenten het verdwijnen van de Wtcg compenseren.

Deze regeling wordt vanaf 1 januari 2015 aangeboden in de gemeenten Oss, Uden, Veghel, Bernheze, Landerd en Boekel.

https://www.sum.nl/gemeenten-oss-en-uden-nemen-voortouw-en-helpen-minima/


Deel: ' Gemeenten Oss en Uden nemen voortouw en helpen minima '
Lees ook