Programmabureau Advies Overheid.nl

Gemeenten Roerdalen en Schinnen nu ook op internet

Op donderdag 30 mei zijn de websites van de gemeenten Roerdalen en Schinnen gelanceerd. De gemeente Roerdalen heeft aan hard gewerkt te hebben aan de site, zodat het "alle bewoners van Roerdalen nog beter van dienst kan zijn."

"De informatie die op de website staat, dient niet als vervanging van de gebruikelijke informatie vanuit de gemeente, maar is een aanvulling hierop.

De gemeentelijke website bevat veel verschillende informatie, met als hoofddoel: een betere serviceverlening aan de burgers. Zo staat er een nieuwsblok op met onder andere publicaties en nieuwsberichten van en uit de gemeente. Ook berichten vanuit de provincie en de landelijke overheid kunnen een plaats krijgen op de website.

Naast het nieuwsblok staat er ook algemene informatie, informatie over het bestuur, de organisatie en het beleid van de gemeente op de website. Verder besteedt de website veel aandacht aan recreatieve en toeristische informatie. Zo worden er fiets- en wandelroutes vermeld. Voor belangrijke informatie die niet direct met de gemeente te maken heeft, staan er zogenaamde links op de site. Hiermee kunt u naar de gewenste website doorklikken."
(Bron: bericht op de website van Roerdalen)

De gemeente Schinnen vermeldt als welkomstbericht het volgende: "Met de opening van deze website is een bijzondere en extra vorm van communicatie met burgers mogelijk. Burgers kunnen 24 uur in contact treden met de gemeente om zodoende in ieder geval in de eerste informatiebehoefte te kunnen voorzien.
De website zal op termijn verder uitgebouwd gaan worden, waardoor nog meer mogelijkheden voor burgers en bedrijven ontstaan om in contact te treden met de gemeente.

www.ictu.nl

Deel: ' Gemeenten Roerdalen en Schinnen nu ook op internet '
Lees ook