ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV/NOVON - CFO CNV-bond - CMHF

Zoetermeer, 17 mei

GEMEENTEPERSONEEL BLIJFT VOLOP IN ACTIE

Ook deze week weer stakingen en werkonderbrekingen

De bonden ABVAKABO FNV/NOVON, CFO CNV-bond en CMHF gaan deze week weer volop actie voeren. Overal in het land zijn stakingen, werkonderbrekingen en actiemanifestaties. In Zutphen is op 20 mei een massale actiebijeenkomst. Er zijn manifestaties in Maastricht en Leiden. Leden van het College voor Arbeidszaken van de VNG zijn in deze plaatsen wethouder.

Oost-Nederland

Op 20 mei is er een grote actiemanifestatie in Zutphen in de Hanzehal. De onderhandelaars Xander den Uyl van ABVAKABO FNV/NOVON en Willem Jelle Berg van de CFO spreken de actievoerders toe. Er wordt de hele dag gestaakt in Apeldoorn, Voorst, Brummen, Zevenaar, Renkum, Hattum, Nijmegen, Zwolle, Deventer, Haaksbergen, Hummelo en Keppel, Arnhem, Hengelo (Ov.), Enschede, Almelo, Olst, Doesburg, West Maas en Waal, Borculo, Vorden en Zutphen.

Op 17 mei is in Zwolle tussen 13.00 uur en 14.00 uur een actiebijeenkomst. In Oldebroek is op 18 mei tussen 14.00 uur en 15.00 uur een werkonderbreking.

Noord-Nederland

Er zijn op 18 mei werkonderbrekingen in Buitenpost, Dokkum, Driesum, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland en Tystjerksteradiel. Er is op
19 mei een werkonderbreking in Groningen. Op 20 mei zijn er werkonderbrekingen in Veendam en Hoogezand-Sappemeer. De veegdienst van Groningen staakt van 20 mei tot en met 24 mei.

Zuid-Nederland

Op 18 mei is er tussen 13.00 uur en 17.00 uur een werkonderbreking in Maastricht. De actievoerders worden toegesproken door de onderhandelaars Xander den Uyl van ABVAKABO FNV/NOVON en Willem Jelle Berg van de CFO. Wethouder Dirksen, lid van het College voor Arbeidszaken van de VNG, is uitgenodigd om te spreken. Ook staakt op
18 mei de gemeente Kerkrade de gehele dag. De brandweer draait een zondagsdienst. Die dag zijn er verder werkonderbrekingen in Beek, Stein en Sittard.

Zuid-Holland

Op 17 mei is er vanaf 13.00 uur een werkonderbreking in Leiden. Tijdens de actiemanifestatie spreken Xander den Uyl van ABVAKABO FNV/NOVON en Willem Jelle Berg van de CFO, de actievoerders toe. Wethouder Baaijens, lid van het College voor Arbeidszaken van de VNG, is uitgenodigd om te spreken. Op 18 mei is er een werkonderbreking in Westland. De gemeentereiniging van Leiden houdt deze dag een stiptheidsactie. Op 19 mei houden de gemeenten Rijnsburg en Delft een werkonderbreking.

Midden-Nederland

De reiniging- en havendienst van Utrecht houdt van 17 mei tot 21 mei een stiptheidsactie. Op 17 mei is er een werkonderbreking in Baarn. In Woerden is op 19 mei een werkonderbreking.

Noord-Holland

De sociale dienst van Amsterdam staakt op 19 mei de gehele dag. De gemeente Katwijk houdt op deze dag een werkonderbreking.

Deel: ' Gemeentepersoneel blijft volop in actie '
Lees ook