Gemeente Rotterdam

Vrijwel hele gemeenteraad toont favoriete kunst

Ruim 20 kunstwerken in `Motta's Raadsledenhoekje - de Tweede Ronde'

De hal van het stadhuis is vanaf 20 september voor de tweede maal ingericht als expositieruimte voor het `raadsledenhoekje'. In `Motta's Raadsledenhoekje - de Tweede Ronde' zijn ruim 20 kunstwerken te zien.

Wethouder Hans Kombrink (o.m. Cultuur) opent met publiciste-boekhandelaar-presentatrice van de Floorhow Maria Heiden het raadsledenhoekje op donderdag 20 september om ca. 16.15 uur (tijdens de pauze van de gemeenteraadsvergadering). De expositie, waarvoor gemeenteraadsleden een favoriet kunstwerk uit privébezit tijdelijk ter beschikking stellen, is een bijdrage van de gemeenteraad aan R2001. Het enthousiasme in de raad voor dit initiatief van raadslid-beeldend kunstenaar Ronald Motta is zo groot, dat tweemaal een tentoonstelling wordt ingericht. De eerste was in juni/juli te zien. Vrijwel de gehele gemeenteraad heeft voor één of beide exposities kunstwerken beschikbaar gesteld. Deze keer is onder meer werk te zien van Elly Hendrix, Erik van Lieshout, Charles Rochussen Peter Struycken en Co Westerik. Ook hebben veel raadsleden geliefde werken van onbekendere kunstenaars ingezonden. De expositie is van 20 september tot en met 26 oktober op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur te bezichtigen. In een bijbehorende brochure geven raadsleden (en de gemeentesecretaris) een toelichting op hun keuze.

Het vorige raadsledenhoekje was van 14 juni t/m 13 juli te zien in het stadhuis. Een impressie daarvan is op woensdag 19 september te zien bij TV-Rijnmond, in het programma `Roets' van Jop Pannekoek.

Deel: ' Gemeenteraad Rotterdam toont favoriete kunst '
Lees ook