Gemeentewerken Rotterdam over op Oracle Applications

De Meern, 13 januari 1999 - Gemeentewerken Rotterdam gaat gedurende 1999 met haar financiële, logistieke en gedeeltelijke projectadministratie over op Oracle Applications. Na een Europese aanbesteding, gestart in december 1997, bleef een shortlist over van vijf aanbieders. De keuze voor Oracle kwam tot stand na een uitvoerige beoordeling op vooraf vastgestelde criteria. Hierbij waren functionaliteit, continuïteit, garantie en ondersteunende services van doorslaggevend belang. Vóór de uiteindelijke beslissing werd een proefopstelling geïnstalleerd, waarbij de diverse eindgebruikers vast met het systeem konden kennismaken. De ervaringen hierbij, in combinatie met eerdere ervaringen met Oracle, zijn voor Gemeentewerken de waarborg dat de gewenste infrastructuur kan worden gerealiseerd. "Het verder ontwikkelen van ons verouderde Financieel Administratie Systeem (FAS) was geen optie meer", zo benadrukt Rino Weggers, Projectleider FAS2000, de keuze voor deze standaardoplossing. Er is voor de hardware van Sun Microsystems gekozen.

‘Millenniumprobleem volledig opgelost’

De implementatie van Oracle Applications Release 11, gecombineerd met Oracle8i, zal in 1999 plaatsvinden. Uiteindelijk moet het hele systeem op 1 januari 2000 operationeel zijn. "Het millenniumprobleem hebben we gelukkig al veel eerder opgelost", vertelt Weggers. "Al twee jaar geleden zijn we gestart met het oplossen van de millenniumproblematiek. We vonden inderdaad een aantal potentiële problemen, maar die hebben we allemaal snel kunnen oplossen."

Aan het FAS2000-project hebben in totaal ruim 50 mensen van de dienst Gemeentewerken meegewerkt. Weggers: "Vooral bij het testen van de proefopstelling, gedurende in totaal twaalf weken, zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Het zijn uiteindelijk de gebruikers zelf geweest, die de doorslag hebben gegeven." In totaal zullen straks 150 gebruikers gelijktijdig van het systeem gebruik kunnen maken.

Gemeentwerken Rotterdam

Gemeentewerken Rotterdam adviseert het gemeentebestuur bij het maken van plannen voor het vervoer, het milieu, een goede woonomgeving en de haven. Ook de technische uitwerking en uitvoering neemt deze dienst op zich. Voor deelgemeenten is Gemeentewerken een belangrijke partij voor het heel, schoon en veilig houden van de buitenruimte. De dienst beheert en onderhoudt onder andere wegen, groen, watergangen, riolen, en verder bruggen, tunnels en viaducten. Met 2200 werknemers worden uiteenlopende projecten uitgevoerd, variërend van bodemsanering tot en met de bouw van de nieuwe metrolijn. Gemeentewerken is ook de motor achter het milieubeleid in Rotterdam. Jaarlijks belopen de financiële transacties van Gemeentewerken Rotterdam meer dan 1 miljard gulden.

Oracle Corporation

Oracle Corporation is ’s werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement en is, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 8 miljard, de op één na grootste softwareorganisatie ter wereld. Oracle levert ERP-applicaties, databases, applicatieservers, tools en Business Intelligence-producten met de daaraan gerelateerde consultancy, opleidingen en support service. Oracle heeft vestigingen over de gehele wereld, in meer dan 145 landen. Informatie over Oracle is te vinden op www.oracle.com

Voor productinformatie kunt u bellen met het gratis informatienummer 0800-0827.

Meer informatie voor de redactie:

Oracle Nederland BV Lammers van Toorenburg PR

Monique Potters Emile Voogt

telefoon 030 669 9853 telefoon 030 656 5070

fax 030 669 9926 fax 030 656 5473

e-mail mpotters@nl.oracle.com e-mail emile@lvtpr.nl

Deel: ' Gemeentewerken Rotterdam over op Oracle Applications '
Lees ook