Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Commando-overdracht

Generaal Van Diepenbrugge aanvaardt hoge SFOR-functie

20-09-2001

Met het aannemen van het vaandel heeft generaal-majoor J.A. van Diepenbrugge van de Koninklijke Landmacht gisteren in Banja Luka het bevel aanvaard over de Multi-Nationale Divisie South West van de SFOR-troepenmacht in Bosnië. Het is de eerste keer dan een Nederlandse militair een dergelijk hoge positie krijgt binnen de SFOR-organisatie. De scheidende commandant van deze divisie, de Canadese generaal-majoor R.J. Hillier werd bij de plechtigheid onderscheiden voor zijn inzet als commandant.

Generaal Hillier is precies een jaar commandant geweest van de Multi-Nationale Divisie South West. Hij werd door minister De Grave van defensie onderscheiden met de medaille van verdienste. De onderscheiding werd hem opgespeld door luitenant-generaal P.J.M. Godderij, de plaatsvervangend Chef Defensiestaf. De plechtigheid in Banja Luka werd verder bijgewoond door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal A.P.P.M. van Baal en de nieuwe commandant van SFOR, de Amerikaanse luitenant-generaal J. Sylvester.

Generaal-majoor Van Diepenbrugge werd geboren in 1951. Zijn militaire loopbaan begon in 1969 met een studie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Voordat hij zijn huidige functie in Bosnië aanvaardde, was hij commandant van de 13de Gemechaniseerde Brigade in Oirschot. (foto's: Rob Gieling, AVDKM) Commando-overdracht

Zoekwoorden:

Deel: ' Generaal Van Diepenbrugge aanvaardt hoge SFOR-functie '
Lees ook