Gemeente Amersfoort


ms 20 januari 1999

Generaties in groeistad Amersfoort

Fotografe Caroline Schr"der gaat de komende jaren de "generaties in groeistad Amersfoort" vastleggen. Zij krijgt daarmee de vierde in een serie fotografieopdrachten die de gemeente geeft aan fotografen met als thema "Amersfoort Groeistad". Fotografie is n van de belangrijkste onderdelen in het gemeentelijk cultuurbeleid. Juist fotografie leent zich heel goed om het veranderingsproces van Amersfoort vast te leggen, zo meent de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een krediet te verlenen van ?20.000,- voor de opdracht aan Schr"der.

De Amersfoortse bevolking verandert met de groei. Er komen steeds meer nieuwe inwoners. Welk effect heeft Amersfoort groeistad op de bevolking? Wat betekent het thema tussen oud en nieuw vertaald naar de verschillende generaties in de stad? Die twee vragen vormen het thema van de vierde fotografie-opdracht.

Tentoonstellingen
Eerder kregen de fotografen Henze Boekhout, Jeroen Alberts en Ellen Kooi een opdracht. Henze Boekhout bekeek Amersfoort door de ogen van een buitenstaander. Jeroen Alberts heeft vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren, het middelpunt van Nederland, speciale punten in de wijken bekeken. Hij heeft foto's gemaakt met een 360 graden camera. Ellen Kooi vereeuwigt het gebied rond de Eem. Het is de bedoeling dat de resultaten van de foto- opdrachten komende zomer zijn te bewonderen tijdens een fototentoonstelling in De Zonnehof, centrum voor moderne kunst. Daarnaast verschijnt, vermoedelijk in het najaar, een fotoboek dat voor belangstellenden gewoon bij de boekhandel te koop zal zijn.

Deel: ' Generaties in groeistad Amersfoort op de foto '
Lees ook