Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam,4 oktober 2001

SMSFOTO: EIGEN FOTO'S BEWERKEN EN VERSTUREN NAAR MOBIELE TELEFOON BIJ GENIE.NL
SMSfoto-service voor normale ingescande foto's voor het eerst in Nederland beschikbaar

Gebruikers van de mobiele internetportal Genie.nl hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om eenvoudig eigen foto's te bewerken en via SMS naar een mobiele telefoon te sturen. Met SMSfoto op https://www.genie.nl kan de foto verzonden worden als Operator Logo, Screensaver, Picture Message of Belgroep Icon. Een speciale camera is hiervoor niet nodig. Een digitale of ingescande foto in .jpg- of .gif-formaat is voldoende.

Joost de Boer, Marketing Manager Genie Nederland, verwacht dat de nieuwe dienst met name populair zal worden onder de jeugd: "Wij zijn de eersten die deze dienst, die geschikt is voor normale ingescande foto's, aanbiedt via het internet. We denken dat deze service jongeren zeer zal aanspreken. Ook onze andere diensten zoals SMS-en en het downloaden van beltonen, voicemails en plaatjes voor de mobiele telefoon zijn vooral bij deze groep erg in trek. Maar je zou ook kunnen denken aan het inscannen van het eigen logo door bedrijven, kortom er is veel mee mogelijk."

Het afbeelden van foto's op de mobiele telefoon wordt door het gebruik van ingescande foto's nog gemakkelijker en voor meer mensen toegankelijk. Op de website zet de interface een zelf te kiezen uitsnede van de foto om naar een zwart-wit logo. Dit logo kan de gebruiker vervolgens zelf bewerken en bijvoorbeeld instellen op helderheid en contrast. Ook kan een tekstbericht worden toegevoegd. De dienst kost NLG 2,50 per keer en wordt afgerekend via de telefoonrekening. De dienst SMSfoto is voorlopig alleen geschikt voor Nokia-toestellen.

Over Genie
Genie.nl (https://www.genie.nl, wap.genie.nl) werd in augustus 2000 in Nederland geïntroduceerd. Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie-, entertainment- en m-banking en e- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie.nl werkt samen met de Postbank en Telfort aan een project om 500.000 Postbank-klanten m-bankieren te bieden. Genie.nl heeft momenteel ruim 700.000 geregistreerde gebruikers.

Genie, de mobiele internet divisie van mmO2, levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Frankrijk, Hong-Kong, Italië, Zuid-Korea, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. Wereldwijd heeft Genie op dit moment meer dan 5,3 miljoen geregistreerde gebruikers.

Daarnaast levert Genie in de UK, samen met partner Seven, application service provider (ASP) - diensten aan netwerk operators. Als ASP biedt Genie beveiligde toegang tot bedrijfstoepassingen via een geïntegreerde portal.

# # #

Deel: ' Genie.nl biedt SMS service voor foto's '
Lees ook