Genomineerden NFF Studenten Competitie bekend

Utrecht, 16 september 2015

Genomineerden NFF Studenten Competitie bekend

De nominaties voor de NFF Studenten Competitie zijn bekend. Het NFF is dé gelegenheid voor tal van eindexamenstudenten om hun film voor het eerst op het witte doek aan een groot publiek te presenteren. 44 films zijn geselecteerd en te zien op het festival en maken kans op een nominatie voor drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award voor een opvallend en onderscheidend crewlid en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste afgestudeerde producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden.

De genomineerden voor de NFF Studenten Competitie 2015 per prijscategorie zijn:

Tuschinski Award

BESTE VRIENDEN van Ruwan Heggelman

BROKER van David-Jan Bronsgeest

TUSSENTIJD van Christian van Duuren

De Tuschinski Award wordt mede mogelijk gemaakt door Pathé Theatres B.V.

Dioraphte Award

Brian Scherbinski (3D visual effects supervisor), Nina Lankveld (VFX set supervisor) en Wouter Gilsing (2D visual effects supervisor) voor THE SPACE BETWEEN US

Marjoke Haagsma (director of cinematography) voor TARIKAT

Thessa Meijer (regisseur) voor ERKHII MERGEN OR, WHY THE MARMOT DOESN’T HAVE A THUMB

De Dioraphte Award wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte en gaat uit naar een crewlid dat zich op opvallende en bijzondere wijze weet te onderscheiden.

Filmproducenten Nederland Award

Eleanora de Rijke voor MY SILICONE LOVE

Jessie Mentjox en Rogier Kramer voor JACK (A JOURNEY TO FULFILLMENT)

Julia Rombout en Tessa Beijer voor NACHTOORD

De Filmproducenten Nederland Award wordt mede mogelijk gemaakt door Filmproducenten Nederland en gaat uit naar de beste pas afgestudeerde producent van 2015. De award is in het leven geroepen om jong productietalent te stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent, waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat.

De Tuschinski- en Dioraphte Award worden uitgereikt door een jury bestaande uit Gawie Keyser (filmjournalist), Juliètte Jongma (directeur van haar eigen gelijknamige galerie), Michiel Snijders (producent), Paul Cohen (regisseur) en Tallullah Hazekamp Schwab (regisseur en scenarist). Filmproducenten Frank Hoeve (BALDR Film) en Laurette Schillings (Topkapi Films) vormen de jury voor de Filmproducenten Nederland Award.

Alle geselecteerde eindexamenfilms zijn tijdens het festival te zien in diverse filmblokken in het Louis Hartlooper Complex onder de noemer ‘Nieuwe Lichting’. De NFF Studenten Awards worden uitgereikt tijdens de Talentdag op dinsdag 29 september om 15:30 uur in TivoliVredenburg. De NFF Talentdag is onderdeel van de Nationale Film Conferentie. Bekijk hier het complete programma.

De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september t/m 2 oktober in Utrecht. Bekijk het complete programma op filmfestival.nl of in het online NFF Magazine. #NFF2015

Deel: ' Genomineerden NFF Studenten Competitie bekend '


Lees ook