Gemeente Gent

"Gent Verwent"-krab- en- winactie

Van 16 tot 28 augustus zomert het prijzen bij de Gentse handelaars. Dan organiseert het Gentse stadsbestuur immers een nieuwe "Gent Verwent"-actie.
("Gent Verwent" is de slogan van de campagne die in mei 1998 werd opgestart om Gent te promoten als winkelstad, waaraan niet minder dan
260 enthousiaste handelaars en horeca- uitbaters deelnemen). De nieuwe actie bestaat uit een krab- en winspel (van16 augustus tot
28 augustus) en een slotevenement (op 28 augustus).

Krab- en- winactie
Bij de deelnemende handelaars kunt u vanaf 16 augustus een of meerdere krabloten krijgen. Na het beantwoorden van een eenvoudige vraag kunt u een van de duizenden prijzen winnen.

De Stad Gent schenkt het volgende:
een droomreis ter waarde van 50.000 frank;

5 ballonvaarten;

10 citybikes;

100 reistassen;

2.000 handige plooiboxen.

Naast de prijzen van de Stad, zijn er ook nog talrijke "cadeaus van de zaak" te winnen. Iedere deelnemende handels- of horecazaak schenkt immers 20 mooie prijzen weg.

Als u een "cadeau van de zaak" of een plooibox wint, dan krijgt u uw prijs in de zaak zelf. Als u een reistas, citybike, ballonvaart of droomreis wint, moet u contact opnemen met de Dienst Economie, Werkgelegenheid en Externe Relaties van de Stad Gent. Daar hoort u dan waar u uw prijs kunt afhalen. De cadeaus kunnen worden afgehaald tot
30 september.

Slotevenement
De nieuwe "Gent Verwent"-actie eindigt op 28 augustus met een groot slotevenement op de Vrijdagmarkt. Vanaf 11 uur kunnen kinderen van 3 tot 16 jaar zich dan uitleven op een reuze avonturenparcours met een inlineskate- en BMX-straatparcours, een reuze klimmuur en een reuze trampoline. De allerkleinsten kunnen zich laten grimeren of deelnemen aan ballonsculptuuranimatie.

Om 19 uur komt iedereen samen op de Vrijdagmarkt. Enkele genodigden van het stadsbestuur nemen dan plaats in een luchtballon voor een tochtje over Gent en omgeving. Onmiddellijk na het opstijgen laten zij 1000 ballonnen vrij. Aan elke ballon zijn nog krabloten bevestigd, en daar kunt u gegarandeerd enkele zeer waardevolle prijzen mee winnen.

Ook de omliggende dekenijen doen mee aan de "Gent Verwent"-actie

Omgeving Korenmarkt
Een aantal handelszaken op de Hooiaard, Pensmarkt, Graslei, Korenlei, Groentenmarkt en in het Klein Turkije organiseren op zaterdag 28 augustus een wandelzoektocht. Vanaf 16 uur kunt u zich hiervoor inschrijven in "De Gouden Sleutel". Vanaf 20 uur zijn er optredens in de deelnemende zaken.

Veerleplein
Op 28 augustus is er op het Veerleplein een boekenmarkt en een optreden van een showband.

De "Gent Verwent"-krab- en- winactie wordt op de volgende manieren bekendgemaakt:

via een huis-aan-huispamflet dat gebust wordt in groot Gent en Eeklo en dat in pakketten van 100 af te halen is bij de Dienst Economie, Werkgelegenheid en Externe Relaties.
Door middel van raamaffiches en wobblers (dit zijn uitspringende kaartjes) in elke deelnemende handelszaak.
Door een tv-spot op AVS en Kanaal 3 (10 dagen, min. 18 X per dag). Via een advertentie van van een halve bladzijde in Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Het Volk, en Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet.

Informatie
Dienst Economie, Werkgelegenheid en Externe Relaties Emile Braunplein 48-55

9000 Gent
tel. (09)269 14 14 - fax (09)223 17 36
E-mail economic.dept@gent.be

Last modified on: 13/08/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

Deel: ' "Gent Verwent"-krab- en- winactie '
Lees ook