Gemeente Gent

Gents brandweerman als reddingswerker naar rampgebied in Turkije

In het noordwesten van Turkije heeft zich een zware aardbeving voorgedaan. Het Fire Rescue Dogsteam heeft zijn diensten aangeboden aan het Turks consulaat in België en het initiatief genomen om een ploeg brandweerlieden met hun reddingshonden naar de plaats van de ramp te sturen.

Woensdagochtend om 6 uur is vanuit Zaventem een team van 4 reddingswerkers en 4 honden en 3 logistieke medewerkers vertrokken naar Istanbul. Zij zullen er in het dorp Düzce, op 20 km van Istanbul, worden ingezet voor reddingswerk onder de controle en de autoriteit van de Turkse overheid. Het team werkt ter plaatse samen met mensen van het Belgisch consulaat. Zij zullen ongeveer 1 week op de plaats van de ramp verblijven. Donderdag vertrok nog een team van 3 reddingswerkers met hun honden, begeleid door een tolk Nederlands-Turks, met een C-130 vanuit Melsbroek.

De heer Daniël Verleyen, brandweerman van het Gentse brandweerkorps, maakt deel uit van het Fire Rescue Dogsteam en werd als dusdanig gevraagd deel uit te maken van voormelde reddingsploeg. De heer Verleyen is woensdagochtend vertrokken voor deze opdracht.

Informatie

Departement Brandweer
commandant Callant
Academiestraat 6

9000 Gent,
tel. (09)235 48 21 - fax (09)233 39 88

Last modified on: 20/08/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

Deel: ' Gents brandweerman als reddingswerker naar Turkije '
Lees ook