Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Geontegreerd ERP-systeem voor snelle, effectieve bedrijfsprocessen zonder hoge kosten

Utrecht, 6 maart 2003 * Atos KPMG Consulting, Atos Origin en Oracle introduceren het concept 3D-ASP. Deze complete oplossing voor bedrijfsprocessen stelt bedrijven in staat de totale eigendomskosten van IT-processen te verlagen en een snelle Return on Investment te realiseren. Hiermee komen de drie partijen gezamenlijk tegemoet aan de behoefte binnen de zakelijke markt aan een snelle implementatie van iin geontegreerd ERP-systeem tegen aantrekkelijke kosten. Tegen betaling van een vast maandbedrag per gebruiker kunnen bedrijven met deze formule de volledige Oracle E-Business Suite inzetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen.

De 3D-ASP-oplossing biedt met name uitkomst voor bedrijven die het rendement van hun bedrijfsprocessen willen verhogen zonder dat hiervoor hoge investeringen noodzakelijk zijn, kampen met problemen die te maken hebben met legacy systemen of waarvan onduidelijk is of de eigen IT-afdeling een ERP-traject wel aankan. De nieuwe oplossing is gebaseerd op de Oracle E-Business Suite: een complete set van e-business-applicaties voor het efficiknt beheren van klant- en productieprocessen vanuit iin enkele technologische basis. Met 3D-ASP hebben bedrijven een organisatiebrede oplossing in handen.

Drie dimensies
Met 3D-ASP kunnen bedrijven voluit profiteren van de Oracle E-Business Suite. Niet alleen doen zij hun voordeel met de business-kennis en implementatiemethodiek van Atos KPMG Consulting. Daarnaast beheert en 'draait' Atos Origin Managed Operations de ERP-oplossing op afstand, waardoor de continuoteit van bedrijfsprocessen is gewaarborgd en problemen in de implementatie- en beheerfase worden voorkomen. Het driedimensionale karakter van 3D-ASP, dat de fasen 'Consult, Build and Operate' van meet af aan in samenhang brengt en houdt, komt hierdoor goed tot uitdrukking.

Samenhang en voorspelbaarheid
"3D-ASP is een vernieuwend concept, dat niet alleen staat voor samenhang, maar waarvan bovendien zowel de benefits als de kosten van tevoren voorspelbaar zijn. Hierdoor zijn onze klanten beter in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten, de total cost of ownership te beheersen en een aanslag op hun cashflow te voorkomen", aldus Lo Kesselaer, Managing Director van Atos KPMG Consulting. "Doordat de implementatie en het beheer van processen volledig aan ons wordt uitbesteed, komt bovendien de continuoteit van de business niet in gevaar."

Bij vrijwel alle bedrijven staat kostenbesparing momenteel hoog op de prioriteitenlijst. Daardoor worden projecten vaak uitgesteld. "Bedrijven stellen zich terughoudend op bij het doen van grote investeringen, vanwege de effecten op de cashflow, een vaak onduidelijke ROI en TCO en de impact op de bestaande organisatie", stelt Erwin de Wijs, Channel Manager van Oracle Nederland. "Wij zijn ervan overtuigd met de lancering van 3D-ASP een antwoord op deze business-vragen te hebben: een snelle, klantspecifieke implementatie van de Oracle E-Business Suite tegen vaste kosten per gebruiker per maand in met een minimale impact voor de organisatie als het gaat om technisch en functioneel beheer."

Aan de basis van de implementatie van de Oracle E-Business Suite staat de beproefde Rapid Return on Investment-methode van Atos KPMG Consulting. Deze methode biedt bedrijven van tevoren inzicht in te behalen voordelen en waarborgt een zeer snelle realisatie van ERP-oplossingen (binnen zestig tot honderd dagen) Daarnaast kunnen klanten kiezen voor een financieringsmodel dat precies aansluit op hun wensen. Enerzijds kan worden gekozen voor een volledig 'Consult, Build & Operate'-traject met een vaste prijs per maand; de implementatie, de licenties en het beheer zijn hierin op basis van het aantal individuele gebruikers opgenomen. Anderzijds behoren contracten met een vaste prijs voor elk stadium van de oplossing tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie over 3D-ASP: www.3D-ASP.nl

Over Atos KPMG Consulting
Atos KPMG Consulting behoort tot de top van managementadviesbureaus en biedt wereldwijd dienstverlening op het gebied van management consulting. Het is de missie van Atos KPMG Consulting om klanten door de turbulentie te loodsen, die ontstaat in voortdurende veranderende markten. Atos KPMG Consulting helpt haar klanten bij het oplossen van de complexe en multidisciplinaire organisatievraagstukken die hieruit voortkomen, zoals bij het ontwikkelen of implementeren van een business- of IT-strategie, het begeleiden van medewerkers bij transities of het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden. Atos KPMG Consulting is actief in een zeer groot aantal branches en voor de overheid. Atos KPMG Consulting is onderdeel van Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener. Atos Origin stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van meer dan $ 3,3 miljard. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van meer dan 28.000, van wie ruim 9.000 in Nederland.

Voor meer informatie kunt u de website van Atos KPMG Consulting bezoeken op: www.atoskpmgconsulting.nl

Over Oracle Corporation
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Voor meer informatie: www.oracle.com


- EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Geontegreerd ERP-systeem voor snelle, effectieve bedrijfsprocessen z.. '
Lees ook