Hoefnet

Goud, zilver en brons voor Nederland! Georgina Frith voor de derde maal Europees kampioene

Saumur, zondag 11 juli 1999

Georgina Frith is er voor de derde maal op rij op fantastische wijze in geslaagd om de Europese kampioenstitel in de wacht te slepen. Aart van der Kamp kreeg de zilveren medaille omgehangen, terwijl Pjotr van der Heijden met het brons mag pronken. Samen met Paul van Riet won het Nederlandse team de gouden medaille.

De Britse Georgina Frith stond na dressuur en marathon aan de leiding in het tussenklassement, gevolgd door Aart en Pjotr. Dat het niveau van de Nederlandse ponyrijders heel hoog ligt, blijkt uit het feit dat zowel Aart, Pjotr en Paul onder de enorme druk super presteerden door foutloos de vaardigheidsproef te doorstaan. Paul van Riet eindigde in het eindklassement op de zesde plaats, op de voet gevolgd door de individuele deelnemers Ton Hendriks op de 7e plaats en Gerrie Herfst op de 17e plaats.

Het derde kampioenschap voor ponyvierspannen hier in Saumur zal zeker een vervolg krijgen. Zo zijn er plannen om in 2003 een kampioenschap te organiseren voor enkelspannen, tweespannen en vierspannen pony's. Waar Georgina haar titel gaat verdedigen in 2001 is nog niet duidelijk, in de wandelgangen wordt er gesproken over het Oostenrijkse Ebbs, organisator van het WK enkelspannen in '98. We hebben in Saumur fantastische sport beleefd met veel spanning en sensatie, mede dankzij de organisatie, de (Nederlandse) parcoursbouwers en het fantastische landschap. Eén ding is zeker: de pony's hebben laten zien dat zij hun mannetje staan!

Deel: ' Georgina Frith Europees kampioene ponyvierspannen '
Lees ook